Car-Net
Re: Car-Net
Informacyjnie (gdyby ktos mial taki problem) cos pogrzebali w systemie, wygenerowalem nowy kod do car-net, po uruchomieniu restart i poszlo. Trzeba tylko od nowa wklepac ustawienia w aplikacji na tel i tyle.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
Problem jest tylko taki, że po tej czynności tracisz wszystkie dane historyczne.
Bawił się ktoś funkcją otwierania samochodu z aplikacji ?
Dziś aktywowałem car-net przez ten śmieszny czat z VW i mam dostęp do tych funkcji lecz jeszcze nie testowałem. Mogliby dodać również zdalne uruchomienie w przypadku braku, zgubienia lub zapomnienia kluczyka.
Czy to normalne, że w systemie zarówno na car-net jak i w samochodzie (TDI) przy serwisie mam dni i przebieg, lecz przy wymianie oleju tylko ---/----, w Passacie B8 TSI zawsze miałem obydwa terminy zarówno na przegląd jak i wymianę oleju.
Dziś aktywowałem car-net przez ten śmieszny czat z VW i mam dostęp do tych funkcji lecz jeszcze nie testowałem. Mogliby dodać również zdalne uruchomienie w przypadku braku, zgubienia lub zapomnienia kluczyka.
Czy to normalne, że w systemie zarówno na car-net jak i w samochodzie (TDI) przy serwisie mam dni i przebieg, lecz przy wymianie oleju tylko ---/----, w Passacie B8 TSI zawsze miałem obydwa terminy zarówno na przegląd jak i wymianę oleju.
A gdzie Ty masz w aplikacji możliwość otwarcia auta? Ja mam tylko mrugniecie światłami i klakson .
powinieneś mieć oba terminy...olej + przegląd. Nie otworzysz ani nie odpalisz auta z apki i dobrze bo działa ona jak chce...
-
- Member
Czy działa Wam Car Net w aucie? U mnie od 18.03 auto nie wysyła żadnych danych o jeździe, parkowaniu itp. Trzeba usunąć profil i dodać jeszcze raz?
VW Arteon R-Line 2.0 TDI 190 4MOTION
Obok klaksonu i świateł mam jeszcze kłódkę otwartą i zamkniętą. System IOS nie Android.
Aby to aktywować musiałem połączyć się z linią VW przez chat, skanowali moją twarz, dowód osobisty i pełne dane. Dodatkowo musiałem założyć S-PIN na stronie
Przed chwilą udało mi się otworzyć auto, lecz jeszcze nie byłem przy aucie bo stoi na parkingu, jak będę to powiem, czy było faktycznie otwarte.
Weź pod uwagę, że jeżeli otworzysz zamek bez otwarci drzwi po chwili zamkną się ponownie.
Tak, sprawdziłem i działa. Można otworzyć drzwi z aplikacji.