Dzięki za informację. Czyli salon raczej w trąbę nie może mnie zrobić, że teraz da wyprzedażowy i mniejszy mi rabat uzyskany wcześniej ? Jak miałem np. wyjściowo cenę 190 tys i po rabacie 170 tys, to teraz mogę egzekwować wyjściowo 180 tys i po rabatach koło 161 tys ?ml000 pisze:dzisiaj dostały salony maila w tej sprawie !! Rabat wyprzedażowy to podstawa + to co wynegocjujesz !!!Andrzejowy pisze: A gdzie jest informacja na temat tego rabatu wyprzedażowego ? Czy ten rabat wiąże się z uzyskanymi rabatami przez Sprzedawcę ? Mam rezerwację zrobioną ale nie mam jeszcze zamówienia. W przyszłym tygodniu chcę podpisywać zamówienie na auto z placu...
Żeby uzyskać rabat wyprzedażowy 10.000 pln należy przedłużyć gwarancję Safe+ (nawet opcja minimalna).
Wasze wynegocjowane rabaty na Arteona
-
- Junior Member
RE: Wasze wynegocjowane rabaty na Arteona
To jest dobra wola salonu, a nie obowiązek, że przyznaje rabat
Ja również pytałem się w salonie o rabaty wyprzedażowe i otrzymałem potwierdzenie, że owszem, są na modele z placu, jednak nie dla indywidualnej konfiguracji, która nie została jeszcze zamówiona.
Ja również pytałem się w salonie o rabaty wyprzedażowe i otrzymałem potwierdzenie, że owszem, są na modele z placu, jednak nie dla indywidualnej konfiguracji, która nie została jeszcze zamówiona.
To chyba rzeczywiście zależy od salonu. Jak już wcześniej pisałem mnie sprzedawca zapewniał, że nie ma znaczenia czy jest to samochód z placu czy też indywidualna konfiguracja, ważne że wyprodukowany jeszcze w 2017 i że to już ostatnie dni , żeby zamówić samochód z możliwością uzyskania rabatu wyprzedażowego bo już kończą się terminy na rok 2017.kubelt pisze: To jest dobra wola salonu, a nie obowiązek, że przyznaje rabat
- guttentager
- Member
Rabaty wyprzedażowe dotyczą oczywiście samochodów z placu albo kontyngentów zamówionych przez salon na plac.
Do tego korekta ceny na kolejny rok, również może nastąpić i rzadko kiedy jest w dół ;-)
Warto dopowiedzieć, że rabaty flotowe wtedy nie działają, a w KW45 rozpoczyna się produkcja roku modelowego 2018.
Do tego korekta ceny na kolejny rok, również może nastąpić i rzadko kiedy jest w dół ;-)
Warto dopowiedzieć, że rabaty flotowe wtedy nie działają, a w KW45 rozpoczyna się produkcja roku modelowego 2018.
Nawet w cenniku jest notka:
PS: Konfigurator znów świruje ( grafika felg )
Troche byłoby słabo z podwyżką na koniec roku, skoro wszystkie inne marki wkoło mają wyprzedarze na wszystkoObowiązuje od 24.10.2017 r. do odwołania dla aut produkowanych od 45 tygodnia 2017 roku
PS: Konfigurator znów świruje ( grafika felg )
Ostatnio zmieniony 03.11.2017, 20:08 przez ksibart, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
Elegance 2.0 TDI 190 KM DSG, rabat około 9% zamówiony pod koniec czerwca, odebrany 2 tygodnie temu.
Re: Wasze wynegocjowane rabaty na Arteona
Witam jest tutaj ktos kto zamawiał auto w vw plichta gdynia/gdańsk jaki dostaliscie rabat przy zakupie w formie leasingu easy drive ??
Polecam poszperać na ogłoszenia dealerów na otomoto, np Plichta Gdańsk
Cena katalogowa: 193 500 zł brutto
Cena specjalna : 177.900 zł brutto*
link: https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... zhEIN.html
Nie wiem czy forma zakupu ma jakiekolwiek znaczenie przy rabatach, mnie uświadomiono że jest korzyść tylko taka że tańsze ubezpieczenie, może się mylę?
- Blazio1946
- Posting Freak
To nie jest żadna super oferta to tylko 8% rabatu.ksibart pisze: ↑07.11.2017, 19:35
Polecam poszperać na ogłoszenia dealerów na otomoto, np Plichta Gdańsk
Cena katalogowa: 193 500 zł brutto
Cena specjalna : 177.900 zł brutto*
link: https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... zhEIN.html
Nie wiem czy forma zakupu ma jakiekolwiek znaczenie przy rabatach, mnie uświadomiono że jest korzyść tylko taka że tańsze ubezpieczenie, może się mylę?
Oczywiście się zgadzam, jest to tylko orientacyjnie - zakładam że 10 % mógłby kolega wywalczyć na wejście. Tak czy inaczej przy Easy Drive były jakieś 'korzyści' prócz samego 'taniego' ubezpieczenia ?