Czas oczekiwania na samochód
Re: Czas oczekiwania na samochód
Ja mam podobny problem, auto zaczęło się produkować 17.06 i na statusie montaż karoserii było do dnia 10.07 potem od 12.07 status w transporcie na plac importera i transport dalej trwa... Dealer nie jest w stanie udzielić mi odpowiedzi dlaczego tak jest i ile transport potrwa. 2.0 Bitdi
Do mnie dzisiaj dzwonił pracownik salonu. Powiedział, że Arteon - TSI 190 KM R-Line - jest już w Poznaniu. Wszystkie nowe auta jadą najpierw do Poznania, a następnie są rozwożone po salonach Volkswagena w całej Polsce. Obiecał, że w przyszłym tygodniu będę mógł odebrać samochód. Auto zamawiałem w grudniu, a zostało wyprodukowane w czerwcu.
Tak z ciekawości, który miałeś tydzień produkcji?Bartek pisze: ↑01.08.2019, 23:01Do mnie dzisiaj dzwonił pracownik salonu. Powiedział, że Arteon - TSI 190 KM R-Line - jest już w Poznaniu. Wszystkie nowe auta jadą najpierw do Poznania, a następnie są rozwożone po salonach Volkswagena w całej Polsce. Obiecał, że w przyszłym tygodniu będę mógł odebrać samochód. Auto zamawiałem w grudniu, a zostało wyprodukowane w czerwcu.
Podobno 23 tydzień. Na początku lipca auto miało status "wyprodukowany".
-
- Member
Info z dnia dzisiejszego: Wolfsburg po przerwie technologicznej ruszył z produkcją.
Tak więc znowu odliczamy i czekamy
Ostatnio zmieniony 05.08.2019, 19:23 przez MKM_Mobility, łącznie zmieniany 1 raz.
Raczej Emden
Świetnie, trochę zacząłem się nudzić bez tego czekania.MKM_Mobility pisze: ↑05.08.2019, 17:50Info z dnia dzisiejszych: Wolfsburg po przerwie technologicznej ruszył z produkcją.
Mój Arteon jest już w salonie. Odbiór w ciągu kilku dni. Oczekiwanie dobiega końca. Od chwili złożenia zamówienia minęło 8 miesięcy :-)
Mój ma być jutro w salonie tj. 08.08.19, tym razem wierzę, fajna historia, może przypadek
Mój 2.0 TSI 190 (27 tydzień produkcji) też już w Poznaniu - info z poniedziałku, mam nadzieję że jeszcze w tym tygodniu przyjedzie do dealera