We connect
-
- Member
We connect
Czy często włącza się wam alarm?
Mi dzisiaj pierwszy raz po roku wyskoczyło powiadomienie ze coś działo się na zewnątrz co aktywowalo alarm.
Na nagraniu z kamery nic podejrzanego nie widać.
„
Szanowny Panie
Informujemy, że układ alarmowy online w dniu 15.12.2019 o godzinie 00:19 wykrył działanie na karoserii Twojego pojazdu Arteon Elega 140 D7F.”
Mi dzisiaj pierwszy raz po roku wyskoczyło powiadomienie ze coś działo się na zewnątrz co aktywowalo alarm.
Na nagraniu z kamery nic podejrzanego nie widać.
„
Szanowny Panie
Informujemy, że układ alarmowy online w dniu 15.12.2019 o godzinie 00:19 wykrył działanie na karoserii Twojego pojazdu Arteon Elega 140 D7F.”
Re: We connect
W przeciągu prawie dwóch lat, raz dostałem komunikat o wykrytym ruchu wewnątrz pojazdu. Niestety w danym momencie nie byłem w stanie zweryfikować co się stało i nie wiem co było powodem aktywowania.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
- Osfald
- Senior Member
Raz przy zmianie kół, po podniesieniu zamkniętego samochodu zaczął wyć. W żadnej innej sytuacji nie było alarmów.
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
-
- Junior Member
Wiecie może jak włączyć w we connect opcje uruchamiania webasto ? Mam webasto dołożone przez asa jak doposażenie auta (tak jest taka opcja do arteona) wszytko śmiga idealnie ale tylko ta aplikacja nie ma aktywnej tej opcji.
-
- Member
U mojego sąsiada ostatnio w skodzie włączył się alarm pierwszy raz od pół roku. Ciekawa sytuacja(..) U niego jak się włączył a u mnie nie
VW Arteon R-Line 2.0 TDI 190 4MOTION
U mnie jest fabryczne webasto i jest opcja. Jezeli serwis zalizyl to musial zakodowac. Skoro sie nie pojawila opcja w weconnect to nie da sie raczejXenosagaII pisze: ↑17.12.2019, 10:58Wiecie może jak włączyć w we connect opcje uruchamiania webasto ? Mam webasto dołożone przez asa jak doposażenie auta (tak jest taka opcja do arteona) wszytko śmiga idealnie ale tylko ta aplikacja nie ma aktywnej tej opcji.
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
-
- Junior Member
Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia będąc z dala od auta czy system weconnect ma sieć czy nie (połączenie z centralą czy te coś tam ze da się zdalnie z nim połączyć przez we connect). Dzisiaj zostawiłem artka na parkingu przesiadłem się do drugiego auta i pojechałem. Na drugim końcu miasta nie pamiętałem czy zamknąłem auto czy nie, wiec wszedłem w apkę we connect a tam info ODBLOKOWANY ale nie działała tym razem opcja zablokowania przez aplikację co wcześniej już robiłem nie raz ale tym razem błąd wyskakiwał no ale informacja ODBLOKOWANY no to dawaj z powrotem a tu auto zamknięte jednak. No i później jak już artkiem jechałem to zobaczyłem że właśnie ikonka globusa jest szara więc chyba dlatego nie było z nim połączenia. I dodatkowo pytanko czy jak odejdzie się z kluczykami dalej od auta to sam się blokuje? Czy da się tak ustawić?
Czasami trzeba odświeżyć stan pojazdu na aplikacji, przeciągając ekran początkowy do dołu. Co do zamykania się samochodu automatycznie, można to zakodować ale będzie to działało po każdym opuszczeniu pojazdu z kluczami. Trochę to upierdliwe, ale można się przyzwyczaić.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190 ps
-
- Junior Member
Czy u Was też jest brak połączenia z serwerem VW od 3 dni i szary globus? W We Connect ostatnią aktualizację danych przebiegu, stanu auta itp. mam z 17.01
U mnie działa poprawnie, przed sekunda aktualizowałem status pojazdu.SoundFormat pisze: ↑20.01.2020, 22:25Czy u Was też jest brak połączenia z serwerem VW od 3 dni i szary globus? W We Connect ostatnią aktualizację danych przebiegu, stanu auta itp. mam z 17.01
johnyPL
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385