Resetowanie licznika przebiegu dziennego
Resetowanie licznika przebiegu dziennego
Witajcie,
Z racji, ze juz zachodze o wariactwo mam uprzejme zapytanie jak sobie poradzic z zresetowaniem licznika przebiegu. Kombinowalem na wszelkie sposoby ale jakos mi to nie wychodzi. Auto mam zaledwie od miesiaca jest to wersja R Line 2.0TSi DSG z wirtualnym kokpitem.
Prosze uprzejmie o podpowiedz
Stosek
Z racji, ze juz zachodze o wariactwo mam uprzejme zapytanie jak sobie poradzic z zresetowaniem licznika przebiegu. Kombinowalem na wszelkie sposoby ale jakos mi to nie wychodzi. Auto mam zaledwie od miesiaca jest to wersja R Line 2.0TSi DSG z wirtualnym kokpitem.
Prosze uprzejmie o podpowiedz
Stosek
Re: Resetowanie licznika przebiegu dziennego
pod zegarami masz przycisk )
Arteon R-line 190 TSI PureWhite
-
- Member
Licznik resetuje długie naciśnięcie OK na kierownicy - środkowy przycisk z prawej strony kierownicy. Użycie go resetuje ten licznik, który obecnie widzisz (odpowiednio dzienny / od tankowania / długoterminowy).
Krótkie kliknięcia przełączają między tymi trzema okresami licznika.
Ja ostatnio szukałem parę dni licznika przebiegu całkowitego, bo w serwisie opon, żeby otworzyć zlecenie mają taki zwyczaj, że fotografują licznik przebiegu. Myślałem że się spalę ze wstydu, że nie potrafię tego znaleźć
Krótkie kliknięcia przełączają między tymi trzema okresami licznika.
Ja ostatnio szukałem parę dni licznika przebiegu całkowitego, bo w serwisie opon, żeby otworzyć zlecenie mają taki zwyczaj, że fotografują licznik przebiegu. Myślałem że się spalę ze wstydu, że nie potrafię tego znaleźć
-
- Member
Ja też wczoraj chciałem sprawdzić całkowity przebieg samochodu (w związku z tym, że przy kontrolach drogowych sprawdzany jest przebieg) i pomimo przegrzebania całego ekranu zegarów oraz centralnego nic nie znalazłem. Jedyne miejsce gdzie widzę całkowity przebieg samochodu to aplikacja mobilna ;p Wie ktoś, gdzie to znaleźć w samochodzie?
Jak dobrze kojarzę należy wyłączyć tempomat to pokaże się przebieg calkowity.pixeldepth pisze: ↑08.01.2020, 20:49Ja też wczoraj chciałem sprawdzić całkowity przebieg samochodu (w związku z tym, że przy kontrolach drogowych sprawdzany jest przebieg) i pomimo przegrzebania całego ekranu zegarów oraz centralnego nic nie znalazłem. Jedyne miejsce gdzie widzę całkowity przebieg samochodu to aplikacja mobilna ;p Wie ktoś, gdzie to znaleźć w samochodzie?
johnyPL
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Tak jest Przyciski po lewej stronie kierownicy - prawy górny - włącz / wyłącz tempomatu.
Już widzę jak moja żona wskaże policji przebieg calkowitypixeldepth pisze: ↑08.01.2020, 20:49Ja też wczoraj chciałem sprawdzić całkowity przebieg samochodu (w związku z tym, że przy kontrolach drogowych sprawdzany jest przebieg) i pomimo przegrzebania całego ekranu zegarów oraz centralnego nic nie znalazłem. Jedyne miejsce gdzie widzę całkowity przebieg samochodu to aplikacja mobilna ;p Wie ktoś, gdzie to znaleźć w samochodzie?
johnyPL
Zawsze po wyłączeniu zapłonu pokazuje się podsumowanie trasy z łącznym przebiegiem.
Arteon R-line 2.0 TSI 272 KM
Nooooooo w koncu to rozgryzlem.