Klocki hamulcowe
-
- Junior Member
Klocki hamulcowe
Mam Arteona 272KM przejechane 32000 w leasingu , byłem na przeglądzie i stwierdzili ze klocki hamulcowe maja 3 mm grubości niebawem do wymiany ( tak na boku dodając poprzednie moje auto to passat b8 i klocki wytrzymały ok 80000). Chciałem zapytać czy wymienialności klocki w serwisie czy poza? Cenowo mi powiedzieli 1100zl oczywiście za przód.
Re: Klocki hamulcowe
Kup sobie sam klocki a zleć im wymianę. Ja tak robię. Żadne Aso na pewno nie bedzie miec z tym problemu.
To samo u mnie 32tkm i klocki przód do wymiany. Jak dobrze pamiętam 450zł plus wymiana.
R-Line 2.0 TDI 400Nm 190 KM DSG7 - Kurkuma - Stage1 - 480Nm 231KM
-
- Junior Member
Tak, Vw Zasada na Grochowskiej Warszawa.
R-Line 2.0 TDI 400Nm 190 KM DSG7 - Kurkuma - Stage1 - 480Nm 231KM
A co to za problem sobie samemu klocki zmienić?.... Choćby z nudów
Mnie niebawem czeka wymiana kompletu tarcz i klocków przód. W ASO wyliczono koszt części i robocizny na niemal 3 tys. zł. Zaprzyjaźniony mechanik wyliczył mi koszt wymiany z częściami renomowanych firm hamulcowych ( Zimmermann, Bosch, Brembo) na około 1 tys. Chyba nie ma co się zastanawiać. Auto jest jeszcze na gwarancji, ale wymiana takich części nie wpływa podobno na utratę gwarancji, jeżeli jest to robione w warsztacie z uprawnieniami
Jaca, 280 koników
-
- Junior Member
Klocki wymienić żaden problem każdy mechanik wymieni. Ale co Leasing na to? A co do gwarancji to jak klocki nie będą VW to co najwyżej mogą nie uznać gwarancji na tarcze a tarcz po takim przebiegu i tak już nie uznają na gwarancjijacabdg pisze: ↑21.02.2020, 22:33Mnie niebawem czeka wymiana kompletu tarcz i klocków przód. W ASO wyliczono koszt części i robocizny na niemal 3 tys. zł. Zaprzyjaźniony mechanik wyliczył mi koszt wymiany z częściami renomowanych firm hamulcowych ( Zimmermann, Bosch, Brembo) na około 1 tys. Chyba nie ma co się zastanawiać. Auto jest jeszcze na gwarancji, ale wymiana takich części nie wpływa podobno na utratę gwarancji, jeżeli jest to robione w warsztacie z uprawnieniami
Do wymiany i klocki i tarcze. A co może mieć leasing do gwarancji producenta?
Jaca, 280 koników
np. w tak lubianym tu VW Leasing masz taki zapis:
"Jakiekolwiek naprawy przedmiotu leasingu, w tym będące rezultatem zdarzenia ubezpieczeniowego, będą dokonywane wyłącznie w autory- zowanej stacji obsługi dla danej marki pojazdu. W razie niedopełnienia tego obowiązku Finansujący może żądać od Korzystającego zapłaty kary umownej w wysokości 20% wartości początkowej przedmiotu leasingu, za każde naruszenie tego obowiązku."