Nowy wydech, Arteon Exclusive by ATRAPOVIC
Re: Nowy wydech, Arteon Exclusive by ATRAPOVIC
https://www.autoevolution.com/news/fake ... 32847.html
Już by sobie dali spokój z tym udawaniem czegoś czym nie są (samochody z 4 cylinderkami). Jak nie ma wzdłóżnego V8 pod maską to 2 końcówki wydechu są kompletnie niepotrzebne i niczemu nie służą. Nawet VR6 ma 1 kolektor wydechowy i posiadanie 2 końcówek wydechu jest czymś z rodzaju 'remizowego' tuningu - ale to rzecz gustu i szanuję to, że komuś może to 'robić'. Mi się bardziej już podobają auta w których wogóle nie widać rury wydechowej.
Już by sobie dali spokój z tym udawaniem czegoś czym nie są (samochody z 4 cylinderkami). Jak nie ma wzdłóżnego V8 pod maską to 2 końcówki wydechu są kompletnie niepotrzebne i niczemu nie służą. Nawet VR6 ma 1 kolektor wydechowy i posiadanie 2 końcówek wydechu jest czymś z rodzaju 'remizowego' tuningu - ale to rzecz gustu i szanuję to, że komuś może to 'robić'. Mi się bardziej już podobają auta w których wogóle nie widać rury wydechowej.
Ostatnio zmieniony 12.03.2020, 23:13 przez marcel232, łącznie zmieniany 1 raz.
Dodałbym do tego jeszcze puszczanie fake'owego odgłosu z głośnika. Jak dla mnie żenada. Albo masz fajny silnik co milutko burczy, albo daruj sobie.marcel232 pisze: ↑12.03.2020, 22:09https://www.autoevolution.com/news/fake ... 32847.html
Już by sobie dali spokój z tym udawaniem czegoś czym nie są (samochody z 4 cylinderkami). Jak nie ma wzdłóżnego V8 pod maską to 2 końcówki wydechu są kompletnie niepotrzebne i niczemu nie służą. Nawet VR6 ma 1 kolektor wydechowy i posiadanie 2 końcówek wydechu jest czymś z rodzaju 'remizowego' tuningu - ale to rzecz gusty i szanuję to, że komuś może to 'robić'. Mi się bardziej już podobają auta w których wogóle nie widać rury wydechowej.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
Nie zapominajmy że nadchodzi Arteon Shoting Brake. Zwykle mianem shoting Brake określa się nadwozie . Zastanawiam się czy w Arteonie też tak będzie, czy może jest zapowiedź nowej przypadłości układu hamulcowego.
RLINE stop hybrid go TDI (190KM )
-
- Member
Jak są dwie końcówki wydechu to od razu 50 kuca więcej i szacun na dzielni... Co z tego, że diesel?!?
Jak temat wydechu: Pojeździłem ostatnio (jakieś 1500km) MINI Clubmanem 2.0 diesel z 8. biegowym KLASYCZNYM automatem.
Wsiadam do Arteona i RĘCE OPADAJĄ!!!
Dżizas - jak ten diesel w VW wyje!!! Auto 2 x większe, a odgłos silnika podczas rozpędzania jest okropny i cholernie donośny. Kilka mat wygłuszających by dziady dołożyły (koszt 10 euro). I niestety DSG nie jest już moim ulubionym automatem. Do tej pory wszystko mi w Arteonie pasowało... Mini małe, średnio wygodne, cholernie drogie ALE - za#$%ście dopracowane.
Jak temat wydechu: Pojeździłem ostatnio (jakieś 1500km) MINI Clubmanem 2.0 diesel z 8. biegowym KLASYCZNYM automatem.
Dżizas - jak ten diesel w VW wyje!!! Auto 2 x większe, a odgłos silnika podczas rozpędzania jest okropny i cholernie donośny. Kilka mat wygłuszających by dziady dołożyły (koszt 10 euro). I niestety DSG nie jest już moim ulubionym automatem. Do tej pory wszystko mi w Arteonie pasowało... Mini małe, średnio wygodne, cholernie drogie ALE - za#$%ście dopracowane.
VW Arteon R-Line 2.0 TDI 190 4MOTION
To po co vw arteon zmień na mini dopracowane i okeyMaciekFLEX pisze: ↑13.03.2020, 11:40Jak są dwie końcówki wydechu to od razu 50 kuca więcej i szacun na dzielni... Co z tego, że diesel?!?
Diesel to złoMaciekFLEX pisze: ↑13.03.2020, 11:40Jak są dwie końcówki wydechu to od razu 50 kuca więcej i szacun na dzielni... Co z tego, że diesel?!?
johnyPL
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385