Jakie opony zimowe polecacie?
Re: Jakie opony zimowe polecacie?
GoodYear daje radę jak już pisałem nie raz. Najlepsza guma na jakich jeździłem zarówno lato jak i zima. Tylko Conti mu dorównuje, Michelin bardzo miękka guma, schodzi na pniu w 2 sezony.
Ty tak na serio czy piszesz po alko w necie? Przejzyj moze opinie na temat gownianych nokianow na poprzednich stronach...zip pisze: ↑13.12.2019, 08:26Optymalnie byłoby zainwestować w jakieś opony marki premium. Mam tutaj na myśli przede wszystkim takie modele jak np Michelin CrossClimate, jak Continentale ContiWinterContact, jak jakieś zimowe opony od Dunlop-a lub Nokiany. Zwłaszcza te ostatnie powstały w kraju (Finlandii), który o zimie i przetrwaniu w warunkach zimowych wie dużo. Mam tutaj na myśli przede wszystkim takie opony jak Nokian WR D4.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
-
- Member
A ja zapytam jeszcze raz . Która z poniższych opon ma największy rant ochronny? Dotyczy rozmiaru R19.
1. Continental WinterContact TS 860
2. Michelin Alpin 5
3. Goodyear UG Performance G1
1. Continental WinterContact TS 860
2. Michelin Alpin 5
3. Goodyear UG Performance G1
Tez mam Nokiany, czy dobre czy złe niewiem,
W insigni miałem Michaliny Alpiny i nexeny winguard 245/35/20 czyli ten sam rozmiar co vw
W moim odczuciu najgłośniejsze , co do trakcji to tu mam 4motion tam oska
Ale żadne z wymienionych gum nie były złe
W insigni miałem Michaliny Alpiny i nexeny winguard 245/35/20 czyli ten sam rozmiar co vw
W moim odczuciu najgłośniejsze , co do trakcji to tu mam 4motion tam oska
Ale żadne z wymienionych gum nie były złe
VW Arteon 2.0 BiTDI R 4MOTION
Sa tragiczne-na wilgotnym asfalcie przy starcie z miejsca esp szaleje i do 80km/h na 3 biegu nie lapia przyczepnosci. Na takim szajsie jeszcze nie jezdzilem.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
Vredestein 245/35/20 na zime super dają rade cena jest ok.
2.0 TSI 190PS 2018r.
- pablo_bios
- Member
- Kontakt:
Trochę już na nich pojeździłem i złego słowa nie powiem, ani razu mnie nie zawiodły niezależnie od pogody.zip pisze: ↑05.12.2019, 12:07Continentale to oprócz Michelin najwyższa półka. Jestem ciekawy Twojej opinii na ich temat, jakie są pierwsze wrażenia.pablo_bios pisze: ↑30.11.2018, 13:34Ja mam u siebie te Continentale WinterContact, dostałem razem z zimową felgą od dealera i póki co jestem zadowolony
Patrzę na te wszystkie testy opon zimowych, to Continentale WinterContact wypadają pod względem długości drogi hamowania, pod względem przyczepności bardzo dobrze.
Za dobre uchodzą jeszcze Nokiany - bo któż jak nie Finowie najlepiej się znają na zimie oraz przystosowania się do zimowych warunków.
Na http://auto-mlynarski.com.pl/dodatki-do ... aloroczne/ jeszcze proponuję doczytać.
www.instagram.com/pablobios
www.project-car.pl
Profesjonalne doradztwo przy zakupie samochodu.
tel. 725 081 724
Profesjonalne doradztwo przy zakupie samochodu.
tel. 725 081 724
Każdy chwali te co ma
Większość na innych nie jeździła ( mowię tu o tym samym rozmiarze (szerokości) bo opona 195 będzie super ale 245 to już taka nie bedzie
Ja jeździłem na 245/35R20 michelinki Alpiny, nexeny winguard, Nokiany wr,
Na 225/45R19 conti wintercontact i goodyera ultra 6
Co do trakcji to jak już pisałem Nokiany mam w Arteonie i tylko on ma 4x4 w poprzednich oplach była oska, ale porównujac tamte opony to każda była wg mnie podobnej klasy
Przecież nikt nie jeśli na rajdy i nie ściga sie o ułamki sek po bułki do piekarni wiec twierdzenie ze traci trakcje ta a tamta nie .... To na to może mieć wpływ kilkanaście innych czynników niż opona,
A to ze zawsze wygrywa conti czy michelin w testach , może i sa najlepsze ale "normalny kierowca" tego nie uzna czy to conti, michelin, Nokian, GY, itd...
Mogę sie założyć ze gdyby dać 5 Arteonow na każdym inne gumy z w.w.i każdemu nad jechać to nikt by nie trafił (chyba ze przypadkowo)
Większość na innych nie jeździła ( mowię tu o tym samym rozmiarze (szerokości) bo opona 195 będzie super ale 245 to już taka nie bedzie
Ja jeździłem na 245/35R20 michelinki Alpiny, nexeny winguard, Nokiany wr,
Na 225/45R19 conti wintercontact i goodyera ultra 6
Co do trakcji to jak już pisałem Nokiany mam w Arteonie i tylko on ma 4x4 w poprzednich oplach była oska, ale porównujac tamte opony to każda była wg mnie podobnej klasy
Przecież nikt nie jeśli na rajdy i nie ściga sie o ułamki sek po bułki do piekarni wiec twierdzenie ze traci trakcje ta a tamta nie .... To na to może mieć wpływ kilkanaście innych czynników niż opona,
A to ze zawsze wygrywa conti czy michelin w testach , może i sa najlepsze ale "normalny kierowca" tego nie uzna czy to conti, michelin, Nokian, GY, itd...
Mogę sie założyć ze gdyby dać 5 Arteonow na każdym inne gumy z w.w.i każdemu nad jechać to nikt by nie trafił (chyba ze przypadkowo)
VW Arteon 2.0 BiTDI R 4MOTION
Witam, chce kupić Continental WinterContact TS 860 S 245/40 R19 lecz:
Czy naprawdę są one głośne? W porównaniu np. z letnimi Pirelli P zero? Nie ufam tym cyferkom na etykietach.
Czy występują on jak samo uszczelniające?
Czy naprawdę są one głośne? W porównaniu np. z letnimi Pirelli P zero? Nie ufam tym cyferkom na etykietach.
Czy występują on jak samo uszczelniające?
Nie są. Mam i nie widzę różnicy do letnich. Letnie z fabryki , nie pamietam jakie.
RLINE stop hybrid go TDI (190KM )