Pękająca skóra kierownicy
Pękająca skóra kierownicy
Witam.
Czy ktoś miał przypadłość pękającej skóry na kierownicy. Ostatnio jechałem sluzbowa Octavia III FL żony i wyłczułem pod palcami mikro pęknięcia. U siebie zauważyłem dwa małe odobne pęknięcia. U mnie auto rok i nalot 20 tys. żony 40 tys. auto dwa lata. Poniżej zdjęcie z auto żony. Występuje to w dwóch miejscach (godzina 2 i 8 kiery) i ma po kilkanaście cm długości każde. Obawiam się że w Arteonie może po czasie byc podobnie bo materiały czyli ta niby skóra wydają się zbliżone.
Czy ktoś miał przypadłość pękającej skóry na kierownicy. Ostatnio jechałem sluzbowa Octavia III FL żony i wyłczułem pod palcami mikro pęknięcia. U siebie zauważyłem dwa małe odobne pęknięcia. U mnie auto rok i nalot 20 tys. żony 40 tys. auto dwa lata. Poniżej zdjęcie z auto żony. Występuje to w dwóch miejscach (godzina 2 i 8 kiery) i ma po kilkanaście cm długości każde. Obawiam się że w Arteonie może po czasie byc podobnie bo materiały czyli ta niby skóra wydają się zbliżone.
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
-
- Member
Re: Pękająca skóra kierownicy
Miałem identyczne uszkodzenia, to jest uszkodzenie mechaniczne, które zostawia suwak rozpiętej kurtki podczas wsiadania.
To ciekawe. Miałem już kilka aut i w żadnym takich kwiatków. Niezły bubel ta pseudo skóra.
-
- Member
Na perforowanej nie ma tego problemu.
Też tak miałem w OIII
Też tak miałem w OIII
Ostatnio zmieniony 06.05.2020, 21:41 przez mariusz123a, łącznie zmieniany 1 raz.
Wygląda na uszkodzenia mechaniczne a nie wadę skóry.
RLINE stop hybrid go TDI (190KM )
Hmm możliwe że to kwestia skóry perforowanej. Tutaj wrażenie jakby była za mocno naciagnieta cienka warstwa skóry.
ja mam to samo. to jest od pierscionka lub zegarka.
Ja zrobiłem sobie takie samo uszkodzenie obrączką
Obrączka. Trust me.
Obrączka, niestety.
R-Line 2.0 TDI 400Nm 190 KM DSG7 - Kurkuma - Stage1 - 480Nm 231KM