System SOS to raczej niezależnie będzie działał. Natomiast aktualizacje ruchu drogowego to jestem zaskoczony, mam jeszcze Passata B8 w której CarNet również jest aktywny przez 3 lata a każda aktualizacja softu pojazdu czy map wymaga dostępu do internetu w moim przypadku jest nim net z telefonu. Wydaje mi się ze ten 3 letni abonament zapewniony przez producenta pozwala na jedynie aktualizacje map znajdujących się na twardym dysku. Wspomniany pakiet danych z cubica zapewnia nam niezależny dostęp do pełnych multimediów bez użycia telefonu.PiotrM pisze: ↑03.11.2019, 08:56na trzy lata masz opłacone aktualizacje systemu, system sos i aktualizacje ruchu na drogach. jeśli chcesz korzystać np. z tidala musisz wykupić pakiet od cubic lub podłączyć router z telefonu do samochodu. kiedyś było prościej ponieważ było gniazdo sim i vw z niego zrezygnował zmuszając nas do kombinowania z telefonem albo korzystania z monopolu cubic. Moim zdaniem problem zacznie się za trzy lata...
eSim cubictelecom MY2020 informacje
Re: eSim cubictelecom MY2020 informacje
johnyPL
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Ok. Ja akurat do muzyki uzywam telefonu, internet jest mi potrzebny tylko do natężenia ruchu na nawigacji. Choć wołabym mieć slot na zwykła kartę sim - w moim przypadku to koszt 15 zl netto/m z internetem bez limitu.PiotrM pisze: ↑03.11.2019, 08:56na trzy lata masz opłacone aktualizacje systemu, system sos i aktualizacje ruchu na drogach. jeśli chcesz korzystać np. z tidala musisz wykupić pakiet od cubic lub podłączyć router z telefonu do samochodu. kiedyś było prościej ponieważ było gniazdo sim i vw z niego zrezygnował zmuszając nas do kombinowania z telefonem albo korzystania z monopolu cubic. Moim zdaniem problem zacznie się za trzy lata...
RLINE stop hybrid go TDI (190KM )
A jak udostępniać internet do pojazdu kiedy łączymy się poprzez Apple Car? Jak próbuje odpalić Wi-Fi to rozłącza telefon.
Na ile styka pakiet danych? Jak duże są aktualizacje? Czy system pyta o pobranie i można zrobić to pod domem czy może pobiera automatycznie i nasz pakiet danych za kilkaset złotych zaraz się wyczerpie?
Na ile styka pakiet danych? Jak duże są aktualizacje? Czy system pyta o pobranie i można zrobić to pod domem czy może pobiera automatycznie i nasz pakiet danych za kilkaset złotych zaraz się wyczerpie?
Ktoś coś?
-
- Junior Member
Internet do pojazdu włączam w ustawieniach WiFi telefonu ustawiając go jako router WiFi. Wtedy w menu auta wchodzimy w ustawienia WiFi i szukamy nazwy WiFi jaka jest określona dla telefonu jako router i hasło (zazwyczaj wyświetla się od razu jak ustawi się telefon jako router ale nazwę hasło można sobie zmienić). Tak działa to u mnie na androidzie. Na jabłoni nie wiem czy tak samo to działa.
U mnie nie łączy. Mam IPhone 11 i uruchamiam hotspot. Mieli cały czas i nie łączy, a w powiadomieniach u góry wyskakuje, że hotspot nie udostępnia internetu...
Czy nie jest tak że kartę eSim po jakimś czasie będzie można przerejestrować do innego operatora? Było by fajnie spiąć go jako drugą kartę swojej głównej z telefonu, obecnie takie coś w Orange kosztuje chyba dodatkowo 10 zł.miesiecznie.