Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Samopoziomowanie jest... into nawet bardzo czule..., nawet same załączają się długie... No ale nie ma wygaszania...
A o spryskiwacze pytałem bo wydawało mi się ze przy Xenona h i LED są obowiązkowe... i nie chciałbym jakiegoś mandatu zapłacić. Nie miałem pojęcia ze to zależy od lumenów
A o spryskiwacze pytałem bo wydawało mi się ze przy Xenona h i LED są obowiązkowe... i nie chciałbym jakiegoś mandatu zapłacić. Nie miałem pojęcia ze to zależy od lumenów
—
Arteon B 2.0 TDI 150KM DSG - 2020 - ManganGrey
Arteon B 2.0 TDI 150KM DSG - 2020 - ManganGrey
-
- Member
Wygaszanie jest, ale nie z automatu.
Jakwysiadasz to machnij dźwignie od długich i wtedy się wlaczy coming home
Jakwysiadasz to machnij dźwignie od długich i wtedy się wlaczy coming home
albo OBD11 i zmien na automatyczne comming home
-
- Senior Member
UPDATE: naprawa mojego pojazdu trwała 2 lata. W ubieglym tygodniu VW DE przeslal nowe oprogramowanie do mojego samochodu. Miejmy nadzieje ze Check Engine nie wroci. Samochod jest gotowy do odbioru. W tym okresie VW udostepnil pojazdy zastepcze w tym ostatni Arteon 4x4, który nie miał żadnej usterki przez rok mojego uzytkowania. W tym czasie serwis "nabił" 1500km moim samochodem. trzymajcie kciuki
Arteon MY 2019. Od jakiegoś czasu przy wysokim biegu a niskich obrotach (zakres 1300-1600) oraz przy obrotach w zakresie 2500-2900 rpm, coś rezonowało w kabinie. Dźwięk nieprzyjemny, metaliczny. Podejrzenia padały na tapicerkę w drzwiach, szybę, elementy karoserii.
Okazało się po długich walkach, że to wadliwie zamontowane w fabryce przewody paliwowe, które najpierw się mocno poluzowały a później zaklinowały. Przy odpowiedniej prędkości obrotowej przenosiły drgania i rezonans na kabinę pojazdu.
Okazało się po długich walkach, że to wadliwie zamontowane w fabryce przewody paliwowe, które najpierw się mocno poluzowały a później zaklinowały. Przy odpowiedniej prędkości obrotowej przenosiły drgania i rezonans na kabinę pojazdu.
Naprawili?
Mam to samo i nie wiem, czy wystarczy zgłosić się do serwisu i sami sobie poradzą, czy trzeba im to specjalnie tłumaczyć. Rożne opinie krążą w necie.
Mam to samo i nie wiem, czy wystarczy zgłosić się do serwisu i sami sobie poradzą, czy trzeba im to specjalnie tłumaczyć. Rożne opinie krążą w necie.
LordVATer - jeśli mnie pytasz to: TAK NAPRAWILI
- Blazio1946
- Posting Freak
Takie przypadki luźnych przewodów paliwowych, były już tu opisywane. Podobno aso wiedziało o co chodzi i robili od ręki. Po twoim wpisie widać, że nie każdy serwis miał tą tajemną wiedzę.Macevp pisze: ↑04.12.2020, 07:20Arteon MY 2019. Od jakiegoś czasu przy wysokim biegu a niskich obrotach (zakres 1300-1600) oraz przy obrotach w zakresie 2500-2900 rpm, coś rezonowało w kabinie. Dźwięk nieprzyjemny, metaliczny. Podejrzenia padały na tapicerkę w drzwiach, szybę, elementy karoserii.
Powrót JackaJacekpolok pisze: ↑02.12.2020, 19:36UPDATE: naprawa mojego pojazdu trwała 2 lata. W ubieglym tygodniu VW DE przeslal nowe oprogramowanie do mojego samochodu.
W skrócie, zrobili a'la czipa. Ktoś inny opisywał ten sam problem po czym zamontował box albo czip nie pamiętam dokladnie i wszystko minęło.
Ktoś podpowie czy takie coś podlega reklamacji.
Oparcie fotela pasażera a konkretnie kieszeń, którą „zdobi” przeszycie/nić. Nikt tam nie jeździ i nie używa.
Dzisiaj odkurzałem i zauważyłem, że to się po prostu pruje i nić wychodzi ...nie mam słów...
Oparcie fotela pasażera a konkretnie kieszeń, którą „zdobi” przeszycie/nić. Nikt tam nie jeździ i nie używa.
Dzisiaj odkurzałem i zauważyłem, że to się po prostu pruje i nić wychodzi ...nie mam słów...
- Blazio1946
- Posting Freak
Spróbuj reklamować jak nie przejdzie to tapicer zrobi to za drobne.
Jest prawdopodobne,że nie zauważyłeś tego od nowości? Możliwe, że było.
Jest prawdopodobne,że nie zauważyłeś tego od nowości? Możliwe, że było.