Kodowanie samochodów
- marcinch87
- Junior Member
Re: Kodowanie samochodów
1. Da się może zmienić jednostkę prędkości na tym ekranie "Sport" który wskazuje moc i temperatury (oleju i płynu chłodniczego)?
Obecnie moc wskazywana jest w KW i nie widze możliwości zmiany na KM. Chyba że ta opcja gdzieś jest (bo powinna) a ja nie mogę jej znaleźć.
2. Gdzieś widziałem w tym wątku że nie da się zmienić skali na prędkościomierzu żeby pokazywał co 20 km/h a w poniższym filmiku na yt jednak ktoś to zrobił.
https://youtu.be/fWCDHExnu_o
Może jednak komuś z forum do dzisiaj udało się dotrzeć do takiej opcji?
3. Zakodowałem otwieranie lusterek dopiero przy zapłonie. Działa to jednak dobrze tylko otwierając z pilota (po naciśnięciu przycisku otwierania na pilocie lusterka sie nie otwierają tylko samochód czeka na zapłon). Jednak zazwyczaj samochód otwiera się ciągnąc za klamkę z kluczykiem w kieszeni i wtedy lusterka się jednak od razu otwierają. Da się to jakoś skorygować żeby otwieranie lusterek następowało zawsze dopiero przy zapłonie?
Obecnie moc wskazywana jest w KW i nie widze możliwości zmiany na KM. Chyba że ta opcja gdzieś jest (bo powinna) a ja nie mogę jej znaleźć.
2. Gdzieś widziałem w tym wątku że nie da się zmienić skali na prędkościomierzu żeby pokazywał co 20 km/h a w poniższym filmiku na yt jednak ktoś to zrobił.
https://youtu.be/fWCDHExnu_o
Może jednak komuś z forum do dzisiaj udało się dotrzeć do takiej opcji?
3. Zakodowałem otwieranie lusterek dopiero przy zapłonie. Działa to jednak dobrze tylko otwierając z pilota (po naciśnięciu przycisku otwierania na pilocie lusterka sie nie otwierają tylko samochód czeka na zapłon). Jednak zazwyczaj samochód otwiera się ciągnąc za klamkę z kluczykiem w kieszeni i wtedy lusterka się jednak od razu otwierają. Da się to jakoś skorygować żeby otwieranie lusterek następowało zawsze dopiero przy zapłonie?
VW Arteon 2.0 Tsi 280 KM R-line 2017
Czy jest możliwość dokodowania przycisku ESC OFF w aucie, które go nie miało fabrycznie? Myślałem, że wystarczy zamontować nowy zestaw przycisków i zmienić w sterowniku 09, w adaptacjach coś w "Button in center console". Niestety nie ma tam takiej opcji (rozebrałem auto i zamontowałem nowe przyciski, zamiast najpierw sprawdzić, co można zmienić ).
Wie ktoś, jak tego dokonać?
Ostatnio zmieniony 11.12.2020, 21:27 przez LordVATer, łącznie zmieniany 1 raz.
prawdopodobnie w innym miejscu jest kodowanie tego przycisku bo mam plik z obd11 z passerati b8 miał przycisk esp ale jak widac na obrazku nie był tutaj ustawiony.LordVATer pisze: ↑08.12.2020, 18:30Czy jest możliwość dokodowania przycisku ESC OFF w aucie, które go nie miało fabrycznie? Myślałem, że wystarczy zamontować nowy zestaw przycisków i zmienić w sterowniku 09, w adaptacjach coś w "Button in center console". Niestety nie ma tam takiej opcji (rozebrałem auto i zamontowałem nowe przyciski, zamiast najpierw sprawdzić, co można zmienić ).
TSI190 MY2020
Właśnie obawiam się, że potrzeba użyć długiego kodowania i to w module 03 A to już trochę mnie przerasta.
Czy ktoś z 2.0 TSI 272 KM, mający przycisk ESC, mógłby wkleić kodowanie sterownika 03?
Ja mam takie i chciałbym porównać.
0DEC6B9454212373477A070860CB69B0D62AC4E2E0069675384250F8C2A9420B00000012121212B835351919323200
Czy ktoś z 2.0 TSI 272 KM, mający przycisk ESC, mógłby wkleić kodowanie sterownika 03?
Ja mam takie i chciałbym porównać.
0DEC6B9454212373477A070860CB69B0D62AC4E2E0069675384250F8C2A9420B00000012121212B835351919323200
Tego przycisku się nie koduje
To czemu nie działa?
Zobacz w schematy
Aż tak zaawansowany nie jestem. Dlatego liczę na znalezienie kogoś, kto mi odpowie, czy sam dam radę i co trzeba wymienić.
Czy wymaga to specjalistycznej pracy elektryka, czy tylko wymiany końcówki przewodu, wpinanej do jakiegoś gniazda?
Nie jest to rzecz niezbędna i wymieniłem przyciski przy okazji poprawiania fabryki - zawinęła im się wiązka od przycisku grzania kierownicy i przyciski po prawej nie licowały się z ramką. W lutowanie kabli raczej bawić się nie będę i raczej nie powinienem.
Czy wymaga to specjalistycznej pracy elektryka, czy tylko wymiany końcówki przewodu, wpinanej do jakiegoś gniazda?
Nie jest to rzecz niezbędna i wymieniłem przyciski przy okazji poprawiania fabryki - zawinęła im się wiązka od przycisku grzania kierownicy i przyciski po prawej nie licowały się z ramką. W lutowanie kabli raczej bawić się nie będę i raczej nie powinienem.
@eldar włączenie funkcji line assist oraz czytania znaków w audi rs3 8v z 2020 rok to jaki koszt? Pozdrowienia
johnyPL
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Wpadnij do mnie to podłącze Ci ten przycisk za 100 zł.
Lane Assist 200
Traffic Jam Assist i Emergency 400
Znaki 200
Jeśli wszystko na raz to 500 zł.
Lane Assist 200
Traffic Jam Assist i Emergency 400
Znaki 200
Jeśli wszystko na raz to 500 zł.