Blazio1946 pisze: ↑11.12.2020, 16:08
Za rok mam koniec leasingu i na pewno arteon R nie będzie w ogóle brany pod uwagę, chociaż wcześniej o nim myślałem bo lubię ten samochód. Nie bronie Volkswagena, jednak 350-370 tys to za dużo ale... są to ceny z konfiguratora. Uwzględniając rabat np. 12% to z tych 350 zrobi nam się 308 tys. Za zwykłego artka 280TSi można zapłacić 250tys. różnica robi się nie duża.
Auta z takim silnikiem w usportowionej wersji z klasy premium na pewno nie znajdziemy.
Powyższe audi a7 to "zwykła" a7 a dobrze dobita w konfigu osiagneła 449, można znaleźć takie za 350 ale na pewno nie na full wypasie.
S7 pod 600 w konfiguracji spokojnie dojdzie. Więc ten arteon R nadal wpisuje się w bardziej ekonomiczny segment.
Teraz ludzie jarają się jakimś yarisem gr za prawie 180 tys bo limitowany, bo mocny, bo mały itd. Więc o czym my tu piszemy...?
Vag ma to doskonale skalkulowane.
Nie wiesz o czym piszesz i tyle-widziales auto ktore podeslalem? Nie, ale cos tam napisac musisz dla samego pisania. A7 jest nabite pod sufit opcjami, ma silnik o mocy 340 KM (ale co tam, "nie usportowiony") i wogole to "zwykla A7" (taaaa, jasne, dacia sandero i S63 AMG to tez auto...).
Cena/rabat-jakbys nie zauwazyl cena "regularna" w linku to 450 kpln, napisalem ze mam oferte na 340-350 kpln w zaleznosci od kursu eur-wiec o co Ci chodzi z 12% rabatu, kiedy mam ponad 22%?
Jadac dalej co ma S7 do Arteona R? Nie ten segment, nie ten rozmiar, nie ta liga-Twoje porownanie jest rownie "trafne" jak zestawienie kaczora z Tuskiem - niby jeden i drugi polityk tylko klasa zupelnie nie ta, a roznica wrecz kosmiczna...
Czlowiek sie pytal co mozna wyjac za 350-400 kpln, wiec przeslalem co mozna jako przyklad (mam kilka ofert i sie im przygladam).
Rozumiem 200, no max 220 kpln za VW, wiecej to juz jak dla mnie glupota, bo wchodzimy w auta typu BMW, Audi, Merc i nikt mi nie powie, ze nie sa lepiej wykonane, nie maja wiekszego prestizu czy fajniejszy design (przesiadlem sie z BMW do Artka i widze wyraznie roznice jakosciowe, rozwiazan, technologiczne etc.).
Ale co kto woli, ja w kazdym razie skreslam VW w kolejnym zakupie/leasingu wlasnie za szarze z cenami i tyle.