Kodowanie samochodów
Re: Kodowanie samochodów
Pytanie laika co do czujników ciśnienia w kołach.
Czy można koła dowolnie przekładać (przód tył) czy też czujniki są zakodowane do konkretnego koła?
Czy można koła dowolnie przekładać (przód tył) czy też czujniki są zakodowane do konkretnego koła?
Można przekładać. U mnie zimówki sam wykrył gdzie jakie są.
- Blazio1946
- Posting Freak
Cześć,
chciałbym zapytać czy dobrze interpretuje instrukcje zmiany reakcji pedału gazu na audi.
Sterownik silnika bajt 00
Bit: 0 oraz 3 - odchaczony
Bit: 2 zaznaczony
Bit: 1 który jest zaznaczony zostawiam
Screen z programu ( na czerwono co mam odchaczyc, na zielono zaznaczyć)
Będę wdzięczny za pomoc.
Piotr
chciałbym zapytać czy dobrze interpretuje instrukcje zmiany reakcji pedału gazu na audi.
Sterownik silnika bajt 00
Bit: 0 oraz 3 - odchaczony
Bit: 2 zaznaczony
Bit: 1 który jest zaznaczony zostawiam
Screen z programu ( na czerwono co mam odchaczyc, na zielono zaznaczyć)
Będę wdzięczny za pomoc.
Piotr
Testował już ktoś nowe aplikacje dla Artka MY2020 do MIB3 video in motion się pojawiło oraz pedał gazu bardziej responsywny (audi) ?
TSI190 MY2020
- Silent_bob
- Member
Witam,
a czy wiecie czy jest jakiś sposób żeby w wersji 2019 MY2020 mieć zegarek na AID, w wersjach MY21 AID wygląda identycznie z tym, że zegarek wyświetla się na stałe. U mnie zegarek mam tylko na radiu (DPro), zegarka na stałe na AID nie ma i nie można go nawet ustawić powiedzmy w którymś kółku. Wiem, że było to wielokrotnie poruszane, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi tzn czy można grać wygląd zegarów z MY2021 do MY2020 ?
a czy wiecie czy jest jakiś sposób żeby w wersji 2019 MY2020 mieć zegarek na AID, w wersjach MY21 AID wygląda identycznie z tym, że zegarek wyświetla się na stałe. U mnie zegarek mam tylko na radiu (DPro), zegarka na stałe na AID nie ma i nie można go nawet ustawić powiedzmy w którymś kółku. Wiem, że było to wielokrotnie poruszane, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi tzn czy można grać wygląd zegarów z MY2021 do MY2020 ?
Volkswagen Passat R Line Edition 2.0 TSI 272 PS 2019 MY2020
UWAGA !!! UWAGA !!! Koleżanki i Koledzy. Proszę o bardzo wielką ostrożność odnośnie kodowania z Aplikacji - Light Assist !!! Ja chciałem zobaczyć czy jest jakaś poprawka odnośnie mojego przekodowania u Eldara Light Assist i straciłem światła drogowe. Nie działa już mi pomimo zmian na różne wersje w aplikacji. Moja wina i mój wielki błąd że nie zrobiłem kopii zapasowej przed zabawą. Ma ktoś jakiś pomysł jakie powinno być kodowanie VCDS-em ????
Arteon Elegance 2.0 TSI 190 ps
Gdybys miał interfejs Vas to bym Ci to zrobił zdalnie nawet jeżeli auto nie miało tych funkcji z fabryki to mogę je dokodowac online z servera
Aktywacja systemów
ElsaPro
SFD
Etka
OS OE I__X VCP VCDS Cp___l
Historia aut
ElsaPro
SFD
Etka
OS OE I__X VCP VCDS Cp___l
Historia aut
Witam szukam kogoś sprawdzonego w kodowaniu i modach w arteonie w Warszawie polecicie kogoś?? Z góry dzieki