Digital Cockpit - pamięć ustawień View 1, 2, 3 MY2020
- Silent_bob
- Member
Digital Cockpit - pamięć ustawień View 1, 2, 3 MY2020
Czy ktoś wie jak zapisać ustawienia co ma się wyświetlać na Digital Cockpit w środku obrotomierza i prędkościomierza ? W ustawieniach mam ustawienie Classic (wtedy w środku wyświetla się bieg i cyfrowa prędkość) i 3 belki - View 1 , View 2 i View 3. Każdy z tych 3 widoków mogę personalizować i gdy ustawię i zostanę powiedzmy na View 1 to później po każdym odpaleniu auta pozostaje na tym ustawionym widoku. Z założenia np na View 1 mam jakieś ustawienie - nie pamiętam teraz jakie ale powiedzmy, że jest to średnia prędkość i zasięg na drugim. Zmienię to na kompas i średnie spalanie. Później przechodzę na View 2 i zmieniam tam ustawienie. Po czym wrasam na View 1 i tam zamiast ustawionego kompasu i średniego spalania mam z powrotem defaultową średnią prędkość i zasięg. Tak jakby nie było pamięci. Po co w takim razie są trzy widoki, jak i tak nie można każdego spersonalizowąć pod siebie. No chyba, że VW sądzi, że te ustwione przez jego inżynierów są najfajniejsze... No chyba, że po ustawieniu trzeba to jakoś zapisać a ja o tym nie wiem. Wersja softu na DP0152 jeśli to robi jakąś różnicę. Patrzyłem też na różnego rodzaju prezentacje Digital Cockpit na You Tube i wydaje się, że zawsze działa to tak jak u mnie
Volkswagen Passat R Line Edition 2.0 TSI 272 PS 2019 MY2020
Re: Digital Cockpit - pamięć ustawień View 1, 2, 3 MY2020
Ale czy na pewno zapisujesz wybrane ustawienie? Klikniecie "Widok 1" i zmiana ustawienia nie powoduje, że to się zapisze pod Widok 1 (zobacz, że wtedy znika żółte zaznaczenie wokół Widok 1). Po wybraniu Widok 1 i dokonaniu zmiany musisz przytrzymać "Widok 1" aż pojawi się żółte obramowanie - wtedy ustawienie zostanie zapisane pod Widok 1.
- Silent_bob
- Member
No właśnie coś mi się wydawało, że należałoby to jakoś potwierdzić, ale w instrukcji nie było to napisane, albo to przeoczyłem. Dzięki w każdym razie sprawdzę i dam znać- szukałem bardziej jakiegoś przycisku "ok"
Tak się tylko tymczasowo ustawia, jak chcesz zapisać pod pozycją to przytrzymujesz analogicznie jak radio
- Silent_bob
- Member
Ok, działa. Super - dzięki Panowie. Co ciekawe specjalnie wczoraj zerknąłem do instrukcji, ale tam o tym słowa nie ma. Dzisiaj natomiast globus znowu szary niezależnie od tego czy wifi podpięte czy nie. Qrwicy dostanę z tym radiem.... Jak często Wam się wyszarza globus, bo u mnie póki co tak raz na tydzień...
EDIT dzisiaj (15.04.2021) globus już biały...cuda Panie cuda. No może samo nie ruszyło, bo dzwoniłem wczoraj na infolinię, ale nie wnikam....
EDIT dzisiaj (15.04.2021) globus już biały...cuda Panie cuda. No może samo nie ruszyło, bo dzwoniłem wczoraj na infolinię, ale nie wnikam....
Hej,
a czy ktoś wie dlaczego czasem można wybierać z DWÓCH a czeasem z TRZECH?
a czy ktoś wie dlaczego czasem można wybierać z DWÓCH a czeasem z TRZECH?
R-Line 2.0 TSI 190
Nigdy nie widziałem takiej konfiguracji. U mnie (2020) nie ma opcji "Auto" - co to jest?
Auto - klikam i nic sie nie pojawia innego niż jest w danym momencie.
R-Line 2.0 TSI 190
Hej - podbijam pytanie - czy ktoś z Was miał takie wyświetlanie opcji że była możliwość zaprogramowania aż 3 widoków?
Dodam że wówczas pojawiają się dodatkowe opcje które można wyświetlać w środku okrągłych zegarów - np. wysokość (jak na zdjęciu powyżej)
Dodam że wówczas pojawiają się dodatkowe opcje które można wyświetlać w środku okrągłych zegarów - np. wysokość (jak na zdjęciu powyżej)
R-Line 2.0 TSI 190
Witam. Podepnę się pod temat,posiadam przed liftowego artka więc ze starsza wersja virtual kokpit, i wydaje mi się że przewaliłem wszystko co się dało wzdłuż i wszerz i nie ma w tych zegarach możliwośći zmiany tego co wyświetla się w tym kółku w środku obrotomierza?? Chodzi mi konkretnie o tryb wydajność,da się ustawić żeby pokazywało w tym trybie coś innego niz żałosne spalanie od uruchomienia? Np. Spalanie chwilowe albo średnie? Jeśli się mylę to bardzo proszę o oświecenie ale wątpię :p pomniejszyć zegary też można tylko w trybie nawigacji?
Przy okazji
Czy w starszym artku istnieje możliwość podłączenia się do android auto bezprzewodowo?
Przy okazji
Czy w starszym artku istnieje możliwość podłączenia się do android auto bezprzewodowo?
Czerwony Artek 2.0 tsi 370km by gregor10