Dokładnie tak robi jak przełączysz skrzynie z D na S a nie zmienia przy okazji na manual, więc niby nowy bajer a stary bajer.Silent_bob pisze: ↑30.09.2021, 11:11W ogóle z tego co oglądałem ostatnio w jakimś teście to w ARTEONIE R jest jeszcze jeden fajny ficzer - jak pociągniesz do siebie i przytrzymasz lewą łopatkę to auto redukuje automatycznie o chyba 2-3 biegi.
Arteon R 320km vs Arteon R-Line 280km. Różnice w silniku.
Re: Arteon R 320km vs Arteon R-Line 280km. Różnice w silniku.
- Silent_bob
- Member
hmm to muszę spróbować tego u siebie, bo szczerze mówiąc próbowałem ale tylko ze skrzynią na D, ale w sumie na S takiego laga nie ma więc w zasadzie nie wiem czemu miałoby to służyć.
Wracając do sławnego Arteona u Kiviego, którego wszyscy przy okazji tego silnika przytaczają - swego czasu przeglądałem facebooki/strony większości tunerów w poszukiwaniu relacji z modów tego silnika DNUA 272 KM lub tego starszego 280KM CJXA i powiem tak - znalazłem co najmniej 20 szt. przeróżnych Passatów, Arteonów i Superbów i rzeczywiście większość miała jakieś gifty, ale z reguły 15-20KM. Nie znalazłem ani jednego który wyplułby seryjnie powyżej 310 KM więć ten, tego....
Wracając do sławnego Arteona u Kiviego, którego wszyscy przy okazji tego silnika przytaczają - swego czasu przeglądałem facebooki/strony większości tunerów w poszukiwaniu relacji z modów tego silnika DNUA 272 KM lub tego starszego 280KM CJXA i powiem tak - znalazłem co najmniej 20 szt. przeróżnych Passatów, Arteonów i Superbów i rzeczywiście większość miała jakieś gifty, ale z reguły 15-20KM. Nie znalazłem ani jednego który wyplułby seryjnie powyżej 310 KM więć ten, tego....
Volkswagen Passat R Line Edition 2.0 TSI 272 PS 2019 MY2020
Gość jeździ na v power 100. Stąd ten wynik. Zobacz ostatnie filmy Gregor10. Zmienił paliwo i doszło sporo koni w jakieś a3 czy s3 czy jeszcze czymś innym
V Power 100 + temp. na zewnątrz, dlatego mógł wypluć tyle. 190 TSI ma gifty +10/15KM, 280 miał +20/40KM w zależności od warunków na zew. i zalanego paliwa. 272KM ma mniejszy bonus ze względu na DPF i pewnie się słabiej kręci.
Ale teraz w cenniku nie jest 272KM tylko ponownie 280KM i w niemcach również jako Rline więc wróci i u nas jak ich przyciśnie.
TSI190 MY2020
-
- Junior Member
Szanowny Budda niedawno kupił golfa 8 R i ten Golf wypluł mu coś około 340km na hamowni. A silnik w golfie taki sam jak w Arteonie.
Ponawiam pytanie : jak wam się wydaje, po wgraniu softa plus zmiana wydechu na przelotowy w Mgmotorsport reszta podzespołów w silniku wytrzyma?
Wiecie coś nt. intercoolera w Rce?
Ponawiam pytanie : jak wam się wydaje, po wgraniu softa plus zmiana wydechu na przelotowy w Mgmotorsport reszta podzespołów w silniku wytrzyma?
Możesz go zrobić na 500KM i wytrzyma 30 sekund, a możesz zrobić na 400 i wytrzyma parę lat. To nie jest zgadywanka, jak ktoś umie robić soft, to sprawdza jak zmiany wpływają na pracę silnika i widzi kiedy wchodzi w niebezpieczne zakresy temperatury albo zaczyna się spalanie stukowe.ArteonR2021 pisze: ↑04.10.2021, 09:06Ponawiam pytanie : jak wam się wydaje, po wgraniu softa plus zmiana wydechu na przelotowy w Mgmotorsport reszta podzespołów w silniku wytrzyma?
A wydech nie wpływa na wytrzymałość silnika.
No właśnie, trochę jestem sfrustrowany tym, że zwykły R Line wypluwa tyle co droższa o prawie 100k Rka.ArteonR2021 pisze: ↑30.09.2021, 13:17Ten Rline 280KM seryjnie wypluł 320KM bez żadnej modyfikacji jedynie coś wspominają o paliwie vpower100 i sprzyjająco zimne warunki 5.4s 0-100 hmm to po co przepłacać za R
Tyle, że w Rce wydech jest prawdziwy, bez atrap noi lecą z niego popsy.
[/quote]
Ja w R'line (272ps) też mam 'prawdziwe wydechy' ale co z tego jak pod maską dalej 4 ( CZTERY) marne cylinderki...
Ale widziały gały co brały