Zalogowałem się na niemieckiej stronie do myVolkswagen, na polskiej jest mniej informacji. Dzień przyjazdu natomiast był informacją od dealera.
Czas oczekiwania na samochód
Re: Czas oczekiwania na samochód
Jak wyglądał twój numer zamówienia który tam podałeś? Mojego nie akceptuje, mam jakiś taki: ZWSAN/XXXXXXCV
Podajesz numer importera/numer komisji: 2021*****9
Numer ten powinien być w zamówieniu, jeżeli go nie masz poproś dealera, na pewno Ci przekaże. Auto najlepiej dodać na polskim myVolkswagen, wtedy automatycznie będzie na niemieckim - po prostu czasem na niemieckim nie akceptuje naszych numerów.
Dzięki! Fajnie, że jest strona na której można samemu sprawdzać status
Niestety, chyba nie będę miał ledowych kierunkowskazów z przodu - wnioskując po wirtualnym zdjęciu mojego przyszłego samochodu :| (nie dopłacałem do świateł, wersja elegance).
Niestety, chyba nie będę miał ledowych kierunkowskazów z przodu - wnioskując po wirtualnym zdjęciu mojego przyszłego samochodu :| (nie dopłacałem do świateł, wersja elegance).
Czyli pojawił się w piątek w 8 tyg po planowanym terminie. Ja miałem zatwierdzony 32 tydzień i dzisiaj pojawił się VIN czyli dokładnie takie samo opóźnienie. Jest więc jakiś konkret dla innych, chociaż trzeba brać poprawkę na niewiadome zapasy podzespołów.Makowy pisze: ↑05.10.2021, 16:45Zamawiałem w kwietniu. Niby w 27 tygodniu miał się produkować, ale dopiero 3.09 pojawił się VIN i zniknął obrazek samochodu (zrobił się szkic). 13.09 pojawił się obrazek pojazdu ponownie i instrukcja on-line. Jak już jest instrukcja to na 99% wyprodukowany. 24.09 dojechał do salonu.
No to już bliżej niż dalej ^^
Skoda kończy produkcję wszystkich modeli! Czeski producent wydał dziś szokujące oświadczenie:
https://wrc.net.pl/is-pilne-skoda-koncz ... wiadczenie
Pytanie co z VW będzie ?
https://wrc.net.pl/is-pilne-skoda-koncz ... wiadczenie
Pytanie co z VW będzie ?
MY 2022 R-Line TSI 190 kM
Nie kończy, a wstrzymuje z powodu braku części i problemów z dostawami... litości...
Podałem tylko tytuł artykułu.
Ostatnio zmieniony 08.10.2021, 23:21 przez olek, łącznie zmieniany 1 raz.
MY 2022 R-Line TSI 190 kM
- Osfald
- Senior Member
Tytuł jest taki abyś w niego kliknął....
Skoda zastawiła place nieukończonymi samochodami i do końca roku wstrzymują produkcję lub bardzo ją ograniczają. Place się zluzują to wznowią. Chyba wszystkie marki obecnie produkują na place nieukończone samochody z nadzieją, że elektronika przyjedzie w końcu i wypchają to do ludzi.
Skoda zastawiła place nieukończonymi samochodami i do końca roku wstrzymują produkcję lub bardzo ją ograniczają. Place się zluzują to wznowią. Chyba wszystkie marki obecnie produkują na place nieukończone samochody z nadzieją, że elektronika przyjedzie w końcu i wypchają to do ludzi.
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
to jest dośc ciekawe bo sa producenci którzy radzą sobie zdecydowanie lepiej - na początku września zamówiłem 3 Toyoty (2 CHR i Rav4) . Pierwszy samochód dopłynął do Polski 2 tygodnie temu, ostatni będzie u dilera w tym tygodniu. CHR maksymalne wyposażenie , Rav raczej podstawa. No i wszytko jest. Nie wiem jak to wygląda u innych azjatyckich marek. Ściągam też surowce do produkcji z róznych częsci świata i jest podobnie. O ile w zasadzie nie ma problemu z kupnem czegos w Korei to ten sam surowiec w europejskich fabrykach jest droższy i słabo dostępny .
RLINE stop hybrid go TDI (190KM )