Po wcisnieciu na ekranie pojawia sie samochodzik z takimi szarymi kwadratami po prawej stronie
A guzik to kierownica z literka P
Park Assist
Re: Park Assist
Ja mam DLA w systemie, a nie mam fizycznie więc może u Ciebie jest odwrotna sytuacja
No Park Assist jak nic
To jest ParkAssist czyli sam będzie parkował. Wciskamy ten guzik, kierunkowskazem wybieramy stronę po której ma szukać miejsca, i jedziemy powoli wzdłuż drogi czekając na komunikat między zegarami. Pojawi się komunikat stop, zmień bieg na R itd. Puszczamy kierownicę i dozujemy prędkość pedałem gazu i hamulca. W między czasie samochód może kilka razy poprawiać swoje ułożenie, prosząc o zmianę biegu na D lub R.
Jak chcesz zmienić sposób parkowania z prostopadłego na równoległe to trzeba jeszcze raz nacisnąć ten przycisk. Wszystko będzie obrazowało na wyświetlaczu między zegarami.
Mam pytanie.
Czy ktoś próbował wjeżdżać na park assist do garażu takiego w domu jednorodzinnym? U mnie jest wąsko i nie wiem, czy po bokach i z przodu matka dzieci ogarnie.
Czy ktoś próbował wjeżdżać na park assist do garażu takiego w domu jednorodzinnym? U mnie jest wąsko i nie wiem, czy po bokach i z przodu matka dzieci ogarnie.
W sensie nie czy dzieci wy siądą, tylko czy auto wjedzie