CarPlay + drugi telefon na Bluetooth
-
- Junior Member
CarPlay + drugi telefon na Bluetooth
Ktoś kiedyś pisał o podłączeniu dodatkowego telefonu tylko żeby jeździł podłączony pod CarPlay. Wszystko fajnie ale telefon z numerem, którego faktycznie używam na codzień nie łączy się przez Bluetooth. Wyskakuje żeby najpierw odpiąć CarPlay. Jest jakaś opcja żeby jeden telefon był podłączony do CarPlay a rozmawiać z drugiego?
Sprawa 2…czy macie jakąś aplikacje z muzyką w której jest opcja ręcznego wpisywania i wyszukiwania utworów bez wykorzystania Siri?
Sprawa 2…czy macie jakąś aplikacje z muzyką w której jest opcja ręcznego wpisywania i wyszukiwania utworów bez wykorzystania Siri?
- dominiksoul
- Junior Member
Re: CarPlay + drugi telefon na Bluetooth
Ad.1 U mnie to właśnie tak działa - mój telefon najczęściej łączy się po CarPlay jak pierwszy, a żony "normalnie" po bluetooth. Gdy ona wykonuje telefon lub gdy ktoś do niej dzwoni to niestety wszystko idzie przez głośnomówiący. Piszę niestety, bo w moim przypadku nie jest to preferowane rozwiązanie, a jakoś nie znalazłem czasu, żeby to ogarnąć (pewnie trzeba odpiąć smartfony z infotainment, żeby nie łączyły się bo bluetooth, a tylko po CarPlay). Odwrotnie też to tak działa, czyli jeśli jej telefon połączy się z CarPlay jako pierwszy, to mój łączy się normalnie po bluetooth.
Mam Discovery Pro z softem 0278. CarPlay bezprzewodowo.
Mam Discovery Pro z softem 0278. CarPlay bezprzewodowo.
R-Line polift, 2.0 TSI 190
-
- Junior Member
Byłoby idealnie….
Ja mam soft 1367. W polifcie jest to samo Discover Pro?
Ja mam soft 1367. W polifcie jest to samo Discover Pro?
- dominiksoul
- Junior Member
W polifcie jest MIB3. Patrząc po sofcie, który masz, możesz mieć inną jednostkę (MIB2?).
R-Line polift, 2.0 TSI 190
-
- Member
Ja mam przedlifta z MIB3.dominiksoul pisze: ↑07.04.2022, 09:19W polifcie jest MIB3. Patrząc po sofcie, który masz, możesz mieć inną jednostkę (MIB2?).
Auta z drugiej połowy 2019 już miały wkładane MIB3
-
- Junior Member
Mam pierwszą rejestracje 07.2019 wiec montaż MIB3 pewnie mnie nie objął. Swoją drogą są różne fajne adaptery „udające” telefon oparte na AA lub CarPlay. YouTube, netflix w czasie jazdy itd. ale z tego co widzę to niestety nie na MIB2.5
-
- Member
Ja mam 10.2019 i już mam MIB3 razem z tym wstawili też AID2.
MIB3 jest pozbawiony slotu na kartę SD, więc łatwo poznać.
MIB3 jest pozbawiony slotu na kartę SD, więc łatwo poznać.