Kamera przednia - reanimacja
Kamera przednia - reanimacja
Hej,
Zauważyłem że moja kamera z przodu z racji montażu na dole zderzaka, jest zmasakrowana od piasku i kamieni. Czy ktoś już bawił się jej reanimacje? Przyszło mi na myśl jej spolerowanie ale niewiem czy to możliwe.
Zauważyłem że moja kamera z przodu z racji montażu na dole zderzaka, jest zmasakrowana od piasku i kamieni. Czy ktoś już bawił się jej reanimacje? Przyszło mi na myśl jej spolerowanie ale niewiem czy to możliwe.
Arteon Shooting Brake R 2.0 TSI 320HP
Re: Kamera przednia - reanimacja
Ja miałem pęknięte szkło, kupiłem używaną za 55 zł i sam wymieniłem. Działa bez problemu do dziś.
Kupiłeś szkło czy całą kamerę?
Arteon Shooting Brake R 2.0 TSI 320HP
całą kamerę nr 5Q0980546A
Nie jest potrzebna żadna instrukcja do wymiany, dostęp od spodu. Trzeba troche nagiąć obudowe pod zderzakiem.
Witam kolegów właśnie mi tez szklo pękło od kamerki przedniej vw arteon 2018 r wszystko dziala sprawnie dlatego nie wiem czy sens wymieniac cala kamerkę, czy nr seryjny podany wyżej pasuje również? Bo szukam kamerki żeby wymienić? Czy trzeba kalibrować lub coś robić z kamerką po wymianie? Z góry dziękuję.
- Osfald
- Senior Member
Przednia w zderzaku? Nie trzeba kalibrować. Kamera służąca do wyższych celów niż udany wyjazd z parkingu to ta w kabinie, przed lusterkiem wstecznym i ona wymaga kalibracji.
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
Moja też jest wypiaskowana od kamieni. A nie idzie tego spolerować? Tak jak lampy? Próbował ktoś?
R-Line 2.0 BiTDI SCR 4MOTION 176 kW 240 KM "Chilli"
Witam ponownie czy kamerka 5Q0980546A pasuje do każdego modelu Arteona? Bez względu na wersję modelowe? Z góry dziękuję.