Szyby bezramkowe
Szyby bezramkowe
Cześć,
Czy ktoś z Was zauważył jakieś problemy z 'szybkim' otwieraniem drzwi, gdy np. szyba się nie zdążyła otworzyć? Co w sytuacji jak np. akumulator padnie i mechanizm nie opuści szyby ( otwarcie drzwi z kluczyka? )
Mój pierwszy samochód z bezramkowymi szybami stąd te obawy.
Pozdr
Czy ktoś z Was zauważył jakieś problemy z 'szybkim' otwieraniem drzwi, gdy np. szyba się nie zdążyła otworzyć? Co w sytuacji jak np. akumulator padnie i mechanizm nie opuści szyby ( otwarcie drzwi z kluczyka? )
Mój pierwszy samochód z bezramkowymi szybami stąd te obawy.
Pozdr
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
Re: Szyby bezramkowe
poki co zadnych problemow, czujnik reaguje naprawde bardzo szybko i nawet jak ktos nieswiadomy dzialania otwiera drzwi to szyba sie opuszcza sie na czas.
Dokładnie, działa bardzo sprawnie.
Niedawno przymarzła mi szyba do uszczelki ale tej na wysokości klamki i szyba podczas otwierania opuściła się może z 3 mm. Jako że odruch otwierania drzwi już był zanim skopowałem że się nie opuściła jak zwykle drzwi były już otwarte. Co ciekawe nic się nie uszkodziło
Przy temp. ujemnych, jak mocno przymrozi, zauważyłem że szyba schodzi, dokładnie tj. mówisz tylko o kilka milimetrów (nie tak jak normalnie parę centymetrów). Otwarcie drzwi nie stanowi w tym wypadku, żadnego problemu. Wydaje mi się że tak ma być, żeby nie obciążać aku i nie rozwalać uszczelek.
Mam pytanie czy ktoś ma zestaw wygłuszający i porównywał z egzemplarzem bez tego zestawu. Czy to coś daje, czy jednak lepsze szyby z przodu powodują że bardziej słychać szum z innego miejsca, np. tylne szyby?
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
- guttentager
- Member
właśnie tak jest jak mówisz. Wygłuszony przód powoduje, że dźwiek dociera z tylnych szyb.
Chodź teraz w konfi jest chyba szyby boczne dźwiekoszczelne. Kiedyś mowa była tylko o bocznych przednich.
Chodź teraz w konfi jest chyba szyby boczne dźwiekoszczelne. Kiedyś mowa była tylko o bocznych przednich.
A mnie irytuje śnieg wpadający do środka przy otwieraniu drzwi... :-\
Zmiotka do bagażnika i najpierw z bagażnika zmiotka, omiatasz łączenia szyb z kabiną i dopiero wpuszczasz towarzystwo do samochodu..
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Wytłumacz to 9 i 12 latkowi :-P