Yan pisze: ↑02.01.2023, 14:10
Właśnie logika aktywowania tych opcji jest strasznie pokrętna. UX'owiec chyba tam powinien zostać wymieniony.
Gdy dotkniesz i zaznaczy się na żółto to aktywujesz wyłączenie hamowania przy manewrowaniu. Czyli włączasz skreślenie hamulca - bez sensu. Powinno być domyślnie na żółto i bez przekreślenia, że hamowanie jest aktywne. A nie aktywność opcji oni przedstawiają jako niewłączoną opcję wyłączenia hamowania.
no właśnie - dla mnie to też była zagadka czy podświetlenie na żółto oznacza dezaktywację czy aktywację asystenta hamowania...
patrząc na przekreślenie to wydawało mi się, że podświetlenie na żółto dezaktywuje asystenta na jakiś czas
jakby się tak zastanowić to logika jest zachowana - w menu włączamy asystenta hamowania więc jest aktywny podczas każdego manewrowania (ustawienie domyślne), jeżeli jest potrzeba wyłączyć go (np. żeby podjechać bardzo blisko pod ścianę i żeby asystent nie interweniował) to ta ikonka pozwala zapewne na wyłączenie czasowe...
żeby się dobrze zrozumieć - jakąś logikę w tym widzę, ale nie jest to intuicyjne... też uważam, że VW powinien to dopracować
Lazi pisze: ↑02.01.2023, 14:26
A tu niespodzianka. Jak na zamówienie na drugi dzień po napisaniu tego posta Front Assist kolejny raz mnie zaalarmował (poprzedzający samochód skręcał w gruntową drogę i wyhamował mocniej niż się spodziewałem), ale tym razem sam wcisnął hamulec

Zdarzyło się to pierwszy raz w przeciągu 5 lat użytkowania (!) - czyli działa

Niemniej jednak tak jak k1coR napisał nie ufałbym temu zupełnie na mokrej/śliskiej nawierzchni. Trzeba ten system traktować jako ostateczność.
myślę, że nikt nie traktuje tego asystenta jako alternatywny sposób na zahamowanie będąc blisko przeszkody bez konieczności naciskania hamulca
czasami można się zagapić i w takiej sytuacji dobrze że asystent interweniuje - to raczej taka ostatnia deska ratunku która ma uchronić przed stłuczką parkingową