Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
-
- Member
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Żadnej kratki nawiewu nie demontuj. Odpala YT i wpisz passat B5 bezpieczniki i będziesz wiedział co trzeba zdemontować, żeby dostać się do wtyczki.
Witam, rozebrałem ale nie wiem gdzie ta magistrala powinna być podpięta. Czy ktoś wie może ?
Znalazłem pęknięta taśma, gdzie taką część (taśmę) można kupić, bardziej pytać w serwisie czy szukać w Internecie ?
-
- Member
Samej taśmy nie kupisz. Musisz wymienić cały moduł LED. Do dostania w ASO. Albo lutownica i naprawiasz to co masz.
Powyżej zdjęcie drzwi kierowcy od dołu.
Taka szpara w dwumiesięcznym samochodzie. Odkryłem przypadkowo bo jakoś głośnik lewych drzwi dziwne czasami pobrzękiwał.
Próbowałem docisnąć ale nie udało się. Tak czy siak nawet dociśnięte nie ma żadnej uszczelki na styku blachy i plastiku zatem przez milimetrową wówczas szparę ucieka powietrze i zapewne audio też przez to gra ciut gorzej..
R-Line 2.0 TSI 190
Nie przejmuj się, pewnie coś poszło nie tak w fabryce z montażem spinek które trzymają boczek. W ASO zrobią bez problemu bo naprawa bardzo łatwaawprawo pisze: ↑04.02.2023, 19:51Screenshot_20230204-195300.jpg
Powyżej zdjęcie drzwi kierowcy od dołu.
Taka szpara w dwumiesięcznym samochodzie. Odkryłem przypadkowo bo jakoś głośnik lewych drzwi dziwne czasami pobrzękiwał.
Próbowałem docisnąć ale nie udało się. Tak czy siak nawet dociśnięte nie ma żadnej uszczelki na styku blachy i plastiku zatem przez milimetrową wówczas szparę ucieka powietrze i zapewne audio też przez to gra ciut gorzej..
-
- Member
Spinka źle siadła.
Nie ma to wpływu ani na szczelność ani na głośność audio ale wiadomo, może coś przez to brzęczeć.
Również byłem w ASO na poprawie mocowania boczka, przy czym u mnie jakiś półgłówek tak dorypał wkręty wkrętarką, aż plastiki popękały. Tak, że po akcji ASO było więcej szkód niż przed :/
Tak, że sprawdź ich robotę po wszystkim bo jak widać, można skopać najprostszą rzecz.
Nie ma to wpływu ani na szczelność ani na głośność audio ale wiadomo, może coś przez to brzęczeć.
Również byłem w ASO na poprawie mocowania boczka, przy czym u mnie jakiś półgłówek tak dorypał wkręty wkrętarką, aż plastiki popękały. Tak, że po akcji ASO było więcej szkód niż przed :/
Tak, że sprawdź ich robotę po wszystkim bo jak widać, można skopać najprostszą rzecz.
Tego właśnie się obawiam.... Dzięki za info - upomnę się że jeśli maja tak zrobić lepiej niech zostawią....SebastianC pisze: ↑09.02.2023, 11:24
R-Line 2.0 TSI 190
Czy ktoś wie jak dobrać się do "gumek" które trzymają napoje w cupholderze??
W obu miejscach spadły i kubki nie są stabilne.
W obu miejscach spadły i kubki nie są stabilne.
Nie wiem czy poprawnie ale ja sie do nich dobralem od strony pasazera. Ciekawostka auto za cwierc mln a kubki trzymaja ‚gumki recepturki’.