Minimalne ryski na virtual cocpit.
Minimalne ryski na virtual cocpit.
Witam. Posiadam Artura od prawie dwóch miesięcy ale dopiero parę dni temu kiedy wkoncu zrobiła się ładna pogoda to zauważyłem że w mocnym słońcu które pada na ekran zegarow ma takie minimalne ryski których prawie wgl nie czuć pod paznokciem.nie jest to jakieś uciążliwe bo widać te rysy tylko w mocnym słońcu wcześniej dałbym sobie rękę uciac że jest nie skazitelnie czysty bez żadnej ryski a jednak są. I troche mnie to denerwuje... Probowal ktoś kiedyś polerowanie tego ekranu? Czy lepiej wgl tego nie dotykać? Ktoś coś?
Czerwony Artek 2.0 tsi 370km by gregor10
Re: Minimalne ryski na virtual cocpit.
Jak odświeżać wyświetlacz LCD to można znaleźć na YT. Problem w tym, że panel w Artku jest lekko matowy i polerka może przynieść więcej szkody niż pożytku. Jak bardzo Cię to boli, można próbować zaklejać jakąś folią PPF
Jeśli chodzi o panel, to dodam jeszcze, że przy zbyt mocnym, powtarzalnym naciskaniu danego miejsca, np. włącznika na panelu, pod wierzchnią szybką potrafi się odwarstwiać jakaś tam czarna powłoka będąca tłem i widać wtedy takie nieregularne plamki pod tym przyciskiem. Widziałem taki przypadek w kilkumiesięcznym Artku znajomego. Zakładam, że nikt na siłę tego nie naciska, ale mam wrażenie, że jednak może się czasem okazać, że materiały są jednak zbyt delikatne.
Z panelem LCD nic jej zrobisz. Jedyna opcja to go nie brudzić, czyścić delikatnie płynem do matryc i czystą ściereczką z bawełny lub mikrofibry.Koperek69 pisze: ↑26.05.2023, 10:18Witam. Posiadam Artura od prawie dwóch miesięcy ale dopiero parę dni temu kiedy wkoncu zrobiła się ładna pogoda to zauważyłem że w mocnym słońcu które pada na ekran zegarow ma takie minimalne ryski których prawie wgl nie czuć pod paznokciem.nie jest to jakieś uciążliwe bo widać te rysy tylko w mocnym słońcu wcześniej dałbym sobie rękę uciac że jest nie skazitelnie czysty bez żadnej ryski a jednak są. I troche mnie to denerwuje... Probowal ktoś kiedyś polerowanie tego ekranu? Czy lepiej wgl tego nie dotykać? Ktoś coś?
Przecieranie na sucho może skończyć się rysami bo do auta trafia mnóstwo pyłu i kurzu, który posiada drobinki piasku/kwarcu i to głównie powoduje zarysowania.
No właśnie... Podobno właśnie te folie ochronna jak się zalozy to nie widać tych mikro rysek i pewnie tak zrobię a co będzie to będzie.
Czerwony Artek 2.0 tsi 370km by gregor10