Kodowanie samochodów
Re: Kodowanie samochodów
Odpalić google, wyszukując eldara w necie, wziąć telefon do ręki, wybrać numer, poczekać aż odbierze i dowiedzieć się wszystkiego. Opcja nr. 2 wejść na jego stronę, kliknąć kilka razy i przeczytać co oferuje.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
Ja mam taki temat odnośnie Leaving home + Keyless Access.
Czy da się tak zaprogramować, żeby Leaving home włączało się jedynie gdy otwieram auto z kluczyka, a gdy robię to przy użyciu keyless to wtedy nie?
Bo i po co światła mają się włacząć, jak jestem przy samochodzie i ciągnę za klamkę albo otwieram bagażnik nogą. Ale jak jestem daleko i szukam auta po omacku, to wtedy Leaving home z pilota, byłoby spoko.
Czy da się tak zaprogramować, żeby Leaving home włączało się jedynie gdy otwieram auto z kluczyka, a gdy robię to przy użyciu keyless to wtedy nie?
Bo i po co światła mają się włacząć, jak jestem przy samochodzie i ciągnę za klamkę albo otwieram bagażnik nogą. Ale jak jestem daleko i szukam auta po omacku, to wtedy Leaving home z pilota, byłoby spoko.
Drugi temat, na drzwiach kierowcy mam przycisk który otwiera i podnosi klapę bagażnika. Ale już nie mogę zamkąć jej potem tym samym przyciskiem - trzeba to już zrobić przyciskiem bezpośrednio na klapie bagażnika.
Da się to przeprogramować, żeby ten przysik na drzwiach otwierał i zamykał klapę bagażnika?
Da się to przeprogramować, żeby ten przysik na drzwiach otwierał i zamykał klapę bagażnika?
-
- Member
U mnie w standardzie da się zamknąć tym przyciskiem, tylko trzeba go trzymać do momentu całkowitego zamknięcia.
Przytrzymać? Sprawdzę to wieczorem, ale nie wpadłbym na tomariusz123a pisze: ↑14.01.2024, 19:59U mnie w standardzie da się zamknąć tym przyciskiem, tylko trzeba go trzymać do momentu całkowitego zamknięcia.
Działa, właśnie sprawdziłem
Były: Xsara II 2.0HDi 90PS 2000 Focus II 1.6TDCi 109PS 2007 Focus III 1.6TDCi 116PS 2012 Mondeo V 2.0TDCi 180PS 2016 Edge 2.0biTDCi 209PS 2018 Arteon 2.0TDi 200PS 2021
Jest: Touareg 3.0TDi 286PS R-Line 2023 Puma 1.0 EcoBoost 155PS ST-Line
Jest: Touareg 3.0TDi 286PS R-Line 2023 Puma 1.0 EcoBoost 155PS ST-Line
a u mnie nie działa... ech, chyba czas się do jakieś speca wybrać, bo nie działa mi też przycisk od webasto, a kiedyś działał (tylko z pilota mogę właczać i wyłączać), kiedyś szyberdach otwierał się z pilota, a teraz tylko uchyla. coś tam chyba grubiej się "zepsuło", albo ASO przy którejś wizycie coś pozmieniało za moimi plecami :/
No rozwaliłeś mi mózg! xDmariusz123a pisze: ↑14.01.2024, 19:59U mnie w standardzie da się zamknąć tym przyciskiem, tylko trzeba go trzymać do momentu całkowitego zamknięcia.
Fakt, musi być do zamknięcia włączony zapłon ale działa
-
- Member
O tym włączonym zapłonie nie wiedziałem, ale faktycznie tak jest. Jeżdżąc na serwisy niektóre firmy kontrolowały mi bagażnik i rzeczywiście zawsze otwierałem i zamykałem przy odpalonym aucie, więc działało. U mnie przy zamykaniu z kluczyka mam taką zależność, że kluczyk musi się znaleźć w zasięgu anteny bagażnika systemu keyless, bo inaczej nie zamknie. Wystarczy na chwilę podejść, później można odejść i dopiero wtedy zamyka.