bagażnik dachowy
Re: bagażnik dachowy
Kupię Belki do Arteona oryginał jak ktoś będzie chętny to proszę na pw.
Cześć, podepnę się tutaj.
Jakiej wielkości (długości) box dachowy macie? Zastanawiam się nad Thule Motion XT L, co chyba XL będzie za długi do mojego fastbacka.
Jakiej wielkości (długości) box dachowy macie? Zastanawiam się nad Thule Motion XT L, co chyba XL będzie za długi do mojego fastbacka.
Jeśli ktoś jest zainteresowany mam do sprzedania oryginalne belki VW + bagażnik snowboard/narty.
Cześć, mam oryginalne belki od VW z ładownością do 65kg. Potrzebuję przewozić 4 rowery o łącznej masie 58kg. Do tego dochodzą 4 mocowania Thule każdy po 3,5 kg. Łącznie wychodzi mi 72 kg. Czy ktoś przeciążał już belki i nie zgubił ładunku?
Nie wiem jaka może być bezpieczna rezerwa produktu.
Arteon Shooting Brake R 2.0 TSI 320HP
Cześć,
czy to prawda że belki do Shooting Breakea sa inne niż do sedana?
czy to prawda że belki do Shooting Breakea sa inne niż do sedana?
Odpowiem sam sobie, ale może to komuś pomoże. Przeciążyłem belki o 7 kg i przejechałem z prędkością 120km/h kilkaset km. Wszystko jest w porządku. Jeśli ktoś się boi, to już nie musi.
B4rtek pisze: ↑17.05.2024, 18:22Cześć, mam oryginalne belki od VW z ładownością do 65kg. Potrzebuję przewozić 4 rowery o łącznej masie 58kg. Do tego dochodzą 4 mocowania Thule każdy po 3,5 kg. Łącznie wychodzi mi 72 kg. Czy ktoś przeciążał już belki i nie zgubił ładunku?
Arteon Shooting Brake R 2.0 TSI 320HP
Cześć,
Czy ktoś może pochwalić się jaki box i belki wybrał do wersji Shooting Break? Mile widziane zdjęcia z zamontowanym boxem
Czy ktoś może pochwalić się jaki box i belki wybrał do wersji Shooting Break? Mile widziane zdjęcia z zamontowanym boxem
VW Arteon 2.0 TSI 190 KM R-line 2018
ja mam Thule Wingbar Edge. Z rowerami na dachu do 120 w miarę komfortowo, czym szybciej bardziej szumi. Boxa też mam thule paific z tego co pamiętam lecz w artku nie używałem. Moim zdaniem belki ciężko dopasować idealnie aby ładnie przylegały stopki gumowe na dachu. Na samochodzie ładnie w miarę się prezentują lecz niestety zdjęć nie posiadam. Nie mam również porównania w tym samochodzie z innymi. Belki kupiłem z miesiąc temu, do tej pory raz użyłem, ogólnie jest ok, spełniły swoje przeznaczenie:) Aha, jeszcze jedno mi się przypomniało, bagażniki rowerowe mam mocowane w szyny belek, szyberdach na styk się otwiera, do boxa mam mocowanie na takie łapki zaciskowe i tutaj pewnie szyberdach już by mógł się nie otworzyć...
R-Line TDI 200KM, 2021r.
U mnie w zestawie jest 3 szt tego spojlera. I tak jest też w instrukcji. Nawet nie wiem gdzie to nakleićArtpe pisze: ↑22.02.2020, 10:39Ja nakleiłem od spodu przed główkami śrub.lkocurek pisze: ↑22.02.2020, 09:39w zestawie bagażnika w woreczku sa jescze 4 listwy do przyklejenia na belki bagażnika( przypuszczam bo podobne wypustki miałem w belkach w oplu tyle ze już zamontowane fabrycznie)
wymiary ok dl. 8cm szer.1cm wys 0,5cm, w instrukcji pisze spojler ale nie jest napisane gdzie nakleić, w które miejsce jakie odległości
Witam,
Odświeżam temat i dołączam się do zapytania:
Czy ktoś wie czym różnią się belki do Arteona:
-liftback nr zestawu 3G8071126
vs
-shooting brake nr zestawu 3G7071126
Widać, że jest różnica w numerze, ale ciekawe czy to kosmetyka czy jakaś znacząca różnica?!
Z góry dzięki i pozdrawiam!
Piotr