Keyless go / problem z otwieraniem/zamykaniem tylko w drzwiach kierowcy
-
- Member
Re: Keyless go / problem z otwieraniem/zamykaniem tylko w drzwiach kierowcy
Jak nie masz jak odczytać błędów to jedz do serwisu.
Czy rozwiązałeś z problem z tym brakiem otwierania od kierowcy? Mam ten sam problem
Też miałem podobny problem. podczas diagnozy w ASO stwierdzili, że trzeba wymienić klamkę na nową. Gdy odbierałem samochód z diagnozy keyless ozdrowiał, ale klamkę tak czy siak wymienili później na gwarancji.
R-Line TDI 200KM, 2021r.
- Osfald
- Senior Member
Miałem taką sytuację, że na parkingu gość drzwiami przyładował mi w klamkę w Artku i obił ją z lakieru (HF nadal działał bez problemu). Przyłapałem go ale nie chciał podać nr ubezpieczenia tylko zapłacić gotówką za lakierownie na podstawie wyceny/faktury warsztatu. Pojechaliśmy więc do ASO. Jakie zdziwienie było Pana, że ASO nie pozwala szpachlować/malować wielokrotnie tych klamek, tylko wymienia ze względu na czujnik. Uważam więc, że dobrze zrobiłeś wymieniając tę klamkę skoro nawet 2 warstwa lakieru mogłaby jej zaszkodzić
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
Bo ASO ma lepszy zarobek na wymianie niż lakierowaniu. Gościu zahaczył o mój zderzak i lekko go rozpruł. Po zdjęciu zderzaka okazało się, że belka jest zarysowana. Jak to pani w serwisie VW powiedziała. My w takich sytuacjach zawsze wymieniamy belki na nowe. Niestety ale w Aso coraz częściej zatrudnieni są „wymieniacze” a nie „naprawiacze”.
Arteon Shooting Brake R 2.0 TSI 320HP
Jeśli z przodu , to akurat prawda , w przedniej belce jest ten wyzwalacz i oni w każdej procedurze muszą go wymienić nawet jeśli on sam jest nietknięty.B4rtek pisze: ↑29.08.2024, 18:35Bo ASO ma lepszy zarobek na wymianie niż lakierowaniu. Gościu zahaczył o mój zderzak i lekko go rozpruł. Po zdjęciu zderzaka okazało się, że belka jest zarysowana. Jak to pani w serwisie VW powiedziała. My w takich sytuacjach zawsze wymieniamy belki na nowe. Niestety ale w Aso coraz częściej zatrudnieni są „wymieniacze” a nie „naprawiacze”.
To był zderzak z tyłu
alcalu pisze: ↑29.08.2024, 19:06Jeśli z przodu , to akurat prawda , w przedniej belce jest ten wyzwalacz i oni w każdej procedurze muszą go wymienić nawet jeśli on sam jest nietknięty.B4rtek pisze: ↑29.08.2024, 18:35Bo ASO ma lepszy zarobek na wymianie niż lakierowaniu. Gościu zahaczył o mój zderzak i lekko go rozpruł. Po zdjęciu zderzaka okazało się, że belka jest zarysowana. Jak to pani w serwisie VW powiedziała. My w takich sytuacjach zawsze wymieniamy belki na nowe. Niestety ale w Aso coraz częściej zatrudnieni są „wymieniacze” a nie „naprawiacze”.
Wtedy to mi wisiało bo miało pójść z OC sprawcy, ale ten się wykręcił a policji było wszystko jedno.