ASO w Poznaniu
Re: ASO w Poznaniu
Witam kolegów.
Mam również problem z TA i LA. Kupiłem auto juz po gwarancji i zastanawiam sie jak do tej usterki podchodza w serwisie. Ktoś może był po gwarancji i ma jakieś informacje jak go potraktowali?
Pytanie jeszcze czy zawsze jest winna sama kierownica czy moze jakiś sterownik? Na vcds-ie pokazuje mi błąd 197438- sterownik rozpoznawania dotkniecia kierownicy
Mam również problem z TA i LA. Kupiłem auto juz po gwarancji i zastanawiam sie jak do tej usterki podchodza w serwisie. Ktoś może był po gwarancji i ma jakieś informacje jak go potraktowali?
Pytanie jeszcze czy zawsze jest winna sama kierownica czy moze jakiś sterownik? Na vcds-ie pokazuje mi błąd 197438- sterownik rozpoznawania dotkniecia kierownicy
Ale czego oczekujesz? Bo chyba nie naprawy w ramach gwarancji ;-)
Ja miałam wymienią kierownicę dwa razy, teraz jest ok, polecam VW Centrum Poznań Wajsuwny, Arteon 2.0 TDI, 2021.Pozdrawiam
Oczekuje, że skoro ewidentnie jest jakaś wada fabryczna to wezmą to na klate pomimo że gwarancja się skończyła, bo gdyby jeszcze była to łaski nie robią. Czytałem gdzieś na innym forum że jest jakaś cicha akcja serwisowa na te kierownice ale nie wiem czy to prawda czy ściema i dlatego pytam czy ktoś coś może wie w temacie.
Wymieniają nadal po gwarancji samochodu, jeśli kierownica w trakcie gwarancji została już wymieniona.
Na nową kierownicę masz dwa lata gwarancji, jak na każdą inną, nową, wymienioną część zamienną.
"Ciche" akcje serwisowe lubią ciszę... stawianie sprawy na ostrzu noża w ASO, ciszy raczej nie sprzyja
Na nową kierownicę masz dwa lata gwarancji, jak na każdą inną, nową, wymienioną część zamienną.
"Ciche" akcje serwisowe lubią ciszę... stawianie sprawy na ostrzu noża w ASO, ciszy raczej nie sprzyja
Były: Xsara II 2.0HDi 90PS 2000 Focus II 1.6TDCi 109PS 2007 Focus III 1.6TDCi 116PS 2012 Mondeo V 2.0TDCi 180PS 2016 Edge 2.0biTDCi 209PS 2018 Arteon 2.0TDi 200PS 2021 + 207CC 1.6THP 156PS 2012
Jest: Touareg 3.0TDi 286PS R-Line 2023
Jest: Touareg 3.0TDi 286PS R-Line 2023
Czyli według Ciebie jest szansa po uprzedniej merytorycznej rozmowie z serwisem ze zrobiliby to na własny koszt czy raczej nie ma szans? Zakladam ze kierownica u mnie jest oryginalna i nie ma na nkej gwarancji juz.
A tak wogole to jakie to moglyby być koszty gdyby trzeba zaplacic? Czy może lepiej poszukac gdzies na aukcji i samemu to ogarnąć?
A tak wogole to jakie to moglyby być koszty gdyby trzeba zaplacic? Czy może lepiej poszukac gdzies na aukcji i samemu to ogarnąć?
W moim przekonaniu nie ma co liczyć, że VW pokryje całość kosztów. Być może, w ramach dobrej woli, naliczą jakiś upust. Gwarancja minęła i kropka. Koszt wymiany kierownicy to ok. 4500 zł, Wymianie podlega tylko część elektroniczna, czyli wieniec pozostaje. Wymieniony będzie zespół z przyciskami, do tego dochodzi ponowne programowanie sterowników.chester pisze: ↑04.11.2024, 08:20Czyli według Ciebie jest szansa po uprzedniej merytorycznej rozmowie z serwisem ze zrobiliby to na własny koszt czy raczej nie ma szans? Zakladam ze kierownica u mnie jest oryginalna i nie ma na nkej gwarancji juz.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
A nie jest własnie odwrotnie? Tzn ze właśnoe wieniec jest do wymiany bo w nim są te czujniki pojemnościowe a reszta jest przekładana ze starej kiery?
Nie, jest tak jak napisałem. Kierownicę miałem wymienianą dwa razy.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
No to jestem zdziwiony. Ludzie pisza że po wymianie maja zupełnie inną kiere w dotyku, chyba że wymieniaja róznie, raz elektronike a raz wieniec bo może siada sama elektronika albo też czujniki pojemnościowe w samym wieńcu.