Aktualizacja Systemu w Polifcie 2023
Re: Aktualizacja Systemu w Polifcie 2023
Ja mam przedlifta, jestem po aktualizacji systemu, nie mogę utworzyć nadal konta użytkownika, samochód jest offline, brak możliwości zmiany ustawień prywatności...Ma ktoś jakiś pomysł na to ?
-
- Junior Member
Mam dokładnie ten sam problem i 4 października jestem umówiony z serwisem na aktualizację systemu. Dodatkowo kontaktowałem się z obsługa klienta i przesłali do serwisu instrukcje obsługi, która podobno ma rozwiązać problem z tym, że nie można utworzyć konta użytkownika.
U mnie logo "planetki" pojawia się jedynie jak uruchomię wifi w aucie jako hot spot. Przy połączeniu wifi przy pomocy telefonu - czy to z apple'a czy z androidem nie pobiera w ogóle danych.
Według mnie serwis VW sam nie wie co jest nie tak z tym problemem, bo już jako pierwszą propozycję dostałem wykupienie abonamentu na rok.
Daj znać jak będzie po aktualizacji u Ciebie...Ja czekam na reakcję serwisu, zczytali jakieś dane i przesłali do importera...tomasz88ck pisze: ↑21.09.2024, 23:59Mam dokładnie ten sam problem i 4 października jestem umówiony z serwisem na aktualizację systemu. Dodatkowo kontaktowałem się z obsługa klienta i przesłali do serwisu instrukcje obsługi, która podobno ma rozwiązać problem z tym, że nie można utworzyć konta użytkownika.
U mnie logo "planetki" pojawia się jedynie jak uruchomię wifi w aucie jako hot spot. Przy połączeniu wifi przy pomocy telefonu - czy to z apple'a czy z androidem nie pobiera w ogóle danych.
Według mnie serwis VW sam nie wie co jest nie tak z tym problemem, bo już jako pierwszą propozycję dostałem wykupienie abonamentu na rok.
-
- Junior Member
Sprawa wygląda tak - najpierw serwis robił aktualizacje oprogramowania - trwało to około 4 h. Efekt po aktualizacji był nadal ten sam - nie można było utworzyć profilu użytkownika. Kolejne dwie godziny coś majstrowali z infolinią infoconnecta i w końcu udało się zalogować i utworzyć konto użytkownika. Z rzeczy istotnych, które od razu rzuciły mi się w oczy - mam cały czas aktywne logo planetki po podłączeniu telefonu do WiFi - wcześniej na pewno tego nie miałem. Finalnie u mnie się udało utworzyć konto i przypisać użytkownika głównego.
Może nie tutaj ale... Kupiłem dzisiaj auto (wwer ELEGANCE) niby z salonu ale salon sprowadzał z Niemiec. Okazuje się, że w nawigacji występuje "Główny użytkownik" (czy jakoś tam), i ma założony PIN do konta. Znacie sposób żeby usunąć konto głównego - niemeickiego? Czy przywrócenie do ustawień fabrycznych zlikwiduje to konto? Słabo, jeśli wyświetlają mi się adresy firm niemieckich odwiedzanych przez poprzedniego właściciela
Znasz PIN poprzedniego użytkownika? Jeśli tak, to po zalogowaniu się do systemu kliknij kwadracik "Zapamiętaj", a po kolejnym uruchomieniu silnika nie będzie trzeba ponownie wprowadzać PIN.grzezale pisze: ↑04.11.2024, 21:52Może nie tutaj ale... Kupiłem dzisiaj auto (wwer ELEGANCE) niby z salonu ale salon sprowadzał z Niemiec. Okazuje się, że w nawigacji występuje "Główny użytkownik" (czy jakoś tam), i ma założony PIN do konta. Znacie sposób żeby usunąć konto głównego - niemeickiego? Czy przywrócenie do ustawień fabrycznych zlikwiduje to konto? Słabo, jeśli wyświetlają mi się adresy firm niemieckich odwiedzanych przez poprzedniego właściciela
Zresetowanie do ustawień fabrycznych spowoduje usunięcie tylko dotychczasowej indywidualnej konfiguracji. Z tego co pamiętam, należy usunąć konto poprzedniego właściciela, wyłączyć zapłon, odczekać kilkanaście minut i przeprowadzić procedurę założenia nowego. Usunięcie konta wykonasz w menu Użytkownicy -> Usuń Konto Użytkownika.
Natomiast nie wiem jak postępować w przypadku nieznajomości aktualnego PIN, ale chyba należy usunąć dotychczasowe konto poprzez We Connect (teraz nazywa się jakoś inaczej).
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Mi się udało dodać nowego wlasiciciela. Dodatkowo żona i ja mamy osobne kluczyki wiec automatycznie rozpoznaje kto jedzie i ustawia wszytko pod kierowcę.