Cześć, od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Artka i powoli rozglądam się za miejscem do serwisowania poza ASO. W maju mija mi gwarancja i RACZEJ nie przejadę tyle kilometrów co na zdjęciu, ale mam pytanie czy warsztat, który robi VAGi będzie mógł wbić bez problemu przegląd w kompa i będzie to widoczne na ekranie po tym jak poprosiłem przed zakupem, żeby serwis ustawil interwały na 15kkm ?
Oraz czym się różni przegląd od wymiany oleju wg aso jak i na ekranie?
Będę wdzięczny za odpowiedzi, pozdrawiam:)
Wymiana oleju poza aso
- Osfald
- Senior Member
Re: Wymiana oleju poza aso
Interwały kasujesz z manetki przy kierownicy - youtube, google.
Wymiana oleju - masz dwie ręce i w miarę ogarniasz technikę? To Twoje najlepsze ASO. Zakup oleju i filtra, podstawowe narzędzia, a satysfakcja gwarantowana![Smile :)](./images/smilies/smile.png)
Przegląd to kilka czynności, które masz wypisane w instrukcji. Obejmuje to przegląd hamulców, ocenę działania świateł, ciśnienia w ogumieniu, stan bieżnika, ocenę zużycia płynów.... itd. Do tego dochodzą wymiany elementów eksploatacyjnych z tym związanych.
Wymiana oleju - masz dwie ręce i w miarę ogarniasz technikę? To Twoje najlepsze ASO. Zakup oleju i filtra, podstawowe narzędzia, a satysfakcja gwarantowana
![Smile :)](./images/smilies/smile.png)
Przegląd to kilka czynności, które masz wypisane w instrukcji. Obejmuje to przegląd hamulców, ocenę działania świateł, ciśnienia w ogumieniu, stan bieżnika, ocenę zużycia płynów.... itd. Do tego dochodzą wymiany elementów eksploatacyjnych z tym związanych.
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem ![Big Grin :D](./images/smilies/biggrin.png)
![Big Grin :D](./images/smilies/biggrin.png)
Dzięki za odpowiedź, niestety tego nie ukrywam, ale technicznie wolę oddać komuś kto kto to ogarnia, bo ręce mam, ale do tego mogą się okazać czasami lewe
Rozumiem, że każdy warsztat grupy VAG będzie mógł się podpiąć i pousuwać te przeglądy?
Dziękuję
Rozumiem, że każdy warsztat grupy VAG będzie mógł się podpiąć i pousuwać te przeglądy?
Dziękuję
- Osfald
- Senior Member
Jeszcze raz: nie potrzebujesz do tego warsztatu. Robisz to naciskając guziczek obojętnie gdzie wymienisz sobie olej lub zrobisz przegląd:
https://www.youtube.com/watch?v=VphtxlW7_GA
Powodzenia!
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem ![Big Grin :D](./images/smilies/biggrin.png)
Tak, każdy warsztat.
Tutaj masz namiary na warsztat mechaniczny w Krakowie - https://mobilekspert.pl/onas.php
Tutaj masz namiary na warsztat mechaniczny w Krakowie - https://mobilekspert.pl/onas.php