Felgi pretoria 19
Re: Felgi pretoria 19
Pierwsza i podstawowa rzecz, to zmierz kołnierz na piaście. Nie każdy dystans ma otwór montażowy pasujący idealnie pod kołnierz piasty. Może się zdarzyć, że będzie za płytki i wtedy dystans nie dolega i masz bicie. Co do sprawdzonych przeze mnie dystansów to tutaj ( https://srubydofelg.pl/). Nie pękają, nie łuszczą się, nie rdzewieją, są proste. Do tego dobierzesz jeszcze śruby. Montowałem u siebie w w X5 po 30 mm na stronę tył, i 15 mm przód, Audi A4 B9 2.0 TSI - 252ps.- przód i tył po 15 mm na stronę, Arteon 2.0 TSI - 190 ps. przód i tył po 15 mm na stronę. Zero bicia, prowadzenie bajka. Jazda przez cały rok, tylko zmieniam felgi. Jak masz koła z ET40, to z tymi dystansami samochód jest napompowany. Mam letnie z ET36 i dystanse 15 mm, wygląda fajnie szeroko. Koła nie wychodzą poza obrys auta, są równo z rantem błotników.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190 ps
Nie znam marki dystansów. Takie auto juz kupiłem,
Na razie zakupiłem dystansy eibach 10mm i pasują dobrze na przód. Na tył 10mm u mnie się nie nadają, bo kołnierz, a w zasadzie zaślepka metalowa piasty powoduje, że dystans dobrze nie przylega, dlatego tam pójdzie dystans 15mm - real nie odsadzi mi koła o 11mm, bo w pretoria ET to 44, więc może nie będzie źle 

Felgi założone z goodyear asymmetric 6. Generalnie dla mnie wyglada spoko, aczkolwiek wiadomo - rzecz gustu.
Dystanse przód eibach 10mm, tył 15mm + śruby eibach 27mm standardowe + grubość dystansu (fajnie, że z eibach mają śruby 37mm i 42mm)
Na szybko sprawdzałem do 110km/h kierownica nie ma drgania, jak zapuszcza się na autostradę to zobaczę przy wyższych prędkościach.

Dystanse przód eibach 10mm, tył 15mm + śruby eibach 27mm standardowe + grubość dystansu (fajnie, że z eibach mają śruby 37mm i 42mm)
Na szybko sprawdzałem do 110km/h kierownica nie ma drgania, jak zapuszcza się na autostradę to zobaczę przy wyższych prędkościach.