Aktualizacja map Arteon
Re: Aktualizacja map Arteon
To zależało od modelu jednostki. Jedne miały, inne nie. Niektóre mialy też wejscie na kartę SIM.
Mam jeszcze pytanie, czy rzeczywiście muszę uruchomić tryb serwisowy radia przytrzymujac przycisk menu i wybierajac aktualizację systemu czy jednak aktualizacja nawigacji rozpocznie się sama z Pendrivea i muszę tylko czekać na zmianę wersji?
Mój Arteon ma ESIM ale rozumiem ze bez umowy na We Connect Pro za 700zł za rok aktualnie system nawigacji sam sie nie zaktualizuje i generalnie ESIM tak naprawdę zadziała tylko do polączenia alarmowego, pozostałe usługi są nieaktywne czyli Arteon nie jest w sieci. Czy podłaczenie Arteona przez WiFi moze cos zmienic?
Mój Arteon ma ESIM ale rozumiem ze bez umowy na We Connect Pro za 700zł za rok aktualnie system nawigacji sam sie nie zaktualizuje i generalnie ESIM tak naprawdę zadziała tylko do polączenia alarmowego, pozostałe usługi są nieaktywne czyli Arteon nie jest w sieci. Czy podłaczenie Arteona przez WiFi moze cos zmienic?
Ten rocznik sam się nie zaktualizuje.
Możesz po włożeniu pena poczekać na uruchomienie aktualizacji, ale to nie zawsze działa. W trybie serwisowym działa idealnie.
A swoją drogą - wczoraj udostępniono nowe mapy 2025/2026
Możesz po włożeniu pena poczekać na uruchomienie aktualizacji, ale to nie zawsze działa. W trybie serwisowym działa idealnie.
A swoją drogą - wczoraj udostępniono nowe mapy 2025/2026

@LordVATer w trybie serwisowym po wybraniu aktualizacja systemu mam do wybrania update a poniezej jakies pliki, ktory wybrac skoro zaden nie nazywa sie tak jak ten z Pendrivea, czy tam powinna byc nazwa pliku z pendrivea?
Masz tam pewnie sporo z zaznaczeniem "No" i kilka z opisem "Yes". Trzeba tylko kliknąć Update. Nic nie zmieniać.
https://infotainment-cdn.skoda-auto.com ... 202522.zip
Digital cocpit
Witam,
Mam pytanko odnośnie nawigacji. Czy w każdym arteonie da się wyświetlić obraz mapy na wirtual cocpit? Mi tylko wyświetla strzałki z nawigacji więc albo coś mam źle ustawione, albo za słabe doposażenie.
Mam pytanko odnośnie nawigacji. Czy w każdym arteonie da się wyświetlić obraz mapy na wirtual cocpit? Mi tylko wyświetla strzałki z nawigacji więc albo coś mam źle ustawione, albo za słabe doposażenie.
Rozumiem, że masz Discover Media i VC. Można wtedy domyślnie mapę wyświetlać albo na wyświetlaczu DM, albo na VC (przełączać w menu)
Trzeba przekodować Infotainment:
Infotainment 5F - adaptation ->
Dashboard_Display_Configuration-ability_switch_nav_maps, no
Dashboard_Display_Configuration-navigation_map_compression_mode, H264
Dashboard_Display_Configuration-navigation_map_resolution, 1
Dashboard_Display_Configuration-navigation_map_transmission_mode, IP_streaming
Podobno działa.
Trzeba przekodować Infotainment:
Infotainment 5F - adaptation ->
Dashboard_Display_Configuration-ability_switch_nav_maps, no
Dashboard_Display_Configuration-navigation_map_compression_mode, H264
Dashboard_Display_Configuration-navigation_map_resolution, 1
Dashboard_Display_Configuration-navigation_map_transmission_mode, IP_streaming
Podobno działa.
Dzieki kolego LordVATer w weekend sie pobawie i dam znac.
- Osfald
- Senior Member
W tym archiwum są spakowane mapy do MIB1 i MIB2. Da się tym zaktualizować DiscoveryPro MIB2.5/MIB3 ?
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem