Arteon 2.0 rdi 4motion 200km ciężko odpala

RoganJin
Member

Arteon 2.0 rdi 4motion 200km ciężko odpala

Post autor: RoganJin » 23.07.2025, 18:55

Kolejny temat drodzy koledzy.

Otóż w zeszłym tygodniu miałem taką sytuację że po dłuższej trasie podjechałem pod dom zgasiłem auto i za jakieś 40 minut znów do niego poszedłem, żeby wyruszyć w kolejną tym razem krótszą trasę. Ku mojemu zdziwieniu po naciśnięciu pedału hamulca i wciśnięciu zapłonu auto dosyć długo kręciło zanim odpaliło. Finalnie odpaliło żadne błędy się nie pojawiły i po ponownym zgaszeniu i odpaleniu nie było już tego problemu. Minął kolejny tydzień i tak dziś znów po dłuższej trasie podjechałem pod sklep nie było mnie może ze 20 minut po czym wsiadłem do auta, znów zapłon i zanim odpalił To znowu długo kręcił przy czym tym razem kręcił tak że zanim odpalił To tak jakby się rozkręcał do odpalenia co też trwało długo a wcześniej po prostu kręcił dłużej aż odpalił a tu tak jakby się rozkręcał. Teraz pytanie bo to na pewno nie jest sprawa normalna tym bardziej że mam ten samochód od 7 miesięcy i wcześniej nie miało to miejsca czego może dotyczyć ten problem. Wiem oczywiście powinienem udać się do warsztatu celem diagnostyki ale generalnie auto nie daje żadnych błędów a przynajmniej widocznych dla kierowcy żadnych kontrolek żadnych usterek żadnych komunikatów. Po prostu chciałbym wiedzieć jaki zakres problemów może dotyczyć tej sytuacji

ODPOWIEDZ