Woda spod drzwi

djremo
Junior Member

Woda spod drzwi

Post autor: djremo » 24.12.2025, 14:36

Mam problem w liftbacku ze stojącą wodą w prawych tylnych drzwiach. Po każdym większym deszczu lub myjni po otwarciu drzwi wylatuje kałuża wody, raz nawet zaczęło przeciekać do środka. Odpływy drzwi mam drożne, bo sprawdzałem nawet ściągając boczek. Problemem wydaje się dolna uszczelka drzwi, która dociśnięta drzwiami do progu zatrzymuje wodę między sobą, a poszyciem drzwi. Po otwarciu robi się luz i wtedy cała zablokowana woda zlatuje na ziemię. Patrzyłem na uszczelkę, ale nie widzę w czym mógłby być problem bo wygląda wszystko tak samo jak z drugiej strony. Miał ktoś taki problem i znalazł rozwiązanie?

Eskel
Junior Member

Re: Woda spod drzwi

Post autor: Eskel » 01.01.2026, 23:25

Awatar użytkownika
Osfald
Senior Member

Re: Woda spod drzwi

Post autor: Osfald » 02.01.2026, 19:10

Miałem to samo u siebie. Dokładnie w liftbacku, w tylnych prawych drzwiach. Ale samochód był na gwarancji i już po 3 wizycie w ASO udało im się ogarnąć problem :D . Potem już magazynowanie wody nie występowało. Pytałem co zrobili i na 100 procent robili coś przy uszczelce drzwi (nie wewnątrz drzwi) tylko nie wiem co dokładnie... nie było mnie przy tym. Wylewał się około litr wody po myjni lub deszczu. Sprawdzę czy nie mam jakiś fotek. Pisałem o tym także na tym forum ale nikt wtedy nie znał odpowiedzi.
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem :D

ODPOWIEDZ