Witam szanownych klubowiczów!
Pacjent arteon rock 2021 silnik 2.0 TDI 200 koni 4motion. Dziś rano po odpaleniu auta zauważyłem że po czasie jakiś 10-15 minutach kiedy auto powinno zacząć się nagrzewać wskaźnik temperatury stał w miejscu. Po jakiś 20 minutach ruszyłem w króciutką trasę. Po tej krótkiej przejażdżce i zatrzymaniu się na krótki postój ( auta nie gasiłem chodziło na biegu jałowym) zauważyłem że wskaźnik temperatury znów spadł na jedną kreskę. Webasto rano włączyło się normalnie i chodziło aż nie minął limit czasu czyli 30 minut pracy Webasto kiedy się wyłączyło. W tym czasie silnik się nie dogrzał gdzie nawet przy dużo mniejszych temperaturach okolice - 12/13 auto po odpaleniu normalnie się dogrzewało i Webasto wyłączało się przed czasem. Po kolejnej krótkiej przejażdżce temperatura wskoczyła do góry o kolejne dwie kreski jednak po ponownym zatrzymaniu się, zwiększeniu temperatury i siły nadmuchu trzech kresek znowu spadło do dwóch i dopiero po dłuższej chwili od zgaszenia nadmuchu i zmniejszeniu temperatury auto się nagrzało ale w międzyczasie włączyło się Webasto i dogrzało w końcu silnik. Dodam że nadmuchy działają temperatura jest do regulacji i z wszystkich nadmuchów wieje ciepłe powietrze może nie gorące nawet po zwiększeniu na najwyższą temperaturę ale jednak równo z każdej kratki taka sama temperatura.
Teraz pytanie czy to termostat 1 lub 2/ czujnik temperatury czy jednak woreczek z silikatem? Dodam że na zbiorniku wyrównawczym płynu chłodniczego nie ma napisane że zawiera on silikat więc nie wiem jak stwierdzić czy mam ten woreczek czy nie jednak proszę o pomoc czego może dotyczyć problem.
2.0 Tdi 200 km niedogrzewanie temperatury
Re: 2.0 Tdi 200 km niedogrzewanie temperatury
Na twoim miejscu podłączyłbym do kompa i sprawdziłbym pomki wody i trmostat