Tarcze hamulcowe tył
Tarcze hamulcowe tył
Jakie polecacie tarcze hamulcowe do tyłu ? Po typie samochodu wyskakują wentylowane, ale jak zerkam na samochód, to widać, że są lite.
Re: Tarcze hamulcowe tył
Nie pomogę za bardzo ale ja mam wielkie tarcze i skrecane i chyba wentylowane bo mam zmieniony układ na 6tłoczkowy z przodu.
Standardowo są gładkie. Na brakeparts.pl masz spory wybór.
Ja miałem Brembo Xtra (nawiercane), lecz jakoś słabo hamowały i fatalnie się zużywały (tworzyły się głębokie pierścienie). Zmieniłem na DBA nacinane, i te mam nadal - hamują super i nie mam zastrzeżeń do ich pracy czy zużycie.
Z przodu mam nadal Brembo Xtra i tu te tarcze sprawdzają się najlepiej - ostre i bez podatności na zwichrowania.
Klocki używam na obu osiach Brembo Xtra, co też polecam - super hamują nawet przy dużych predkościach i nie pylą jakoś straszliwie.
Ja miałem Brembo Xtra (nawiercane), lecz jakoś słabo hamowały i fatalnie się zużywały (tworzyły się głębokie pierścienie). Zmieniłem na DBA nacinane, i te mam nadal - hamują super i nie mam zastrzeżeń do ich pracy czy zużycie.
Z przodu mam nadal Brembo Xtra i tu te tarcze sprawdzają się najlepiej - ostre i bez podatności na zwichrowania.
Klocki używam na obu osiach Brembo Xtra, co też polecam - super hamują nawet przy dużych predkościach i nie pylą jakoś straszliwie.
-
NiedzwiedzkiM
- Junior Member
Ja postawiłem na TRW są dobre i przystępne cenowo. Podam ci symbole do 2.0 TDI : klocki GDB1957 i tarcze DF 6504