Usterka systemu SOS
Re: Usterka systemu SOS
Najdziwniejsze, że tak naprawdę moduł działa :-) bo dodzwonił się do centrum powiadamiania (przyciskiem sos) tylko po rozłączeniu nadal jest czerwona dioda i zgłasza błąd. Dodatkowo w radiu aktualizacje systemu zawieszają się, możliwe że to faktycznie sprawa od strony serwerów. W ASO mówią że można sie umówić na diagnostyke jedyne 499zł, a o awarii lub akcji serwisowej nie mają informacji.
TSI190 MY2020
Przeszukałem internet. Jedną z możliwych przyczyn jest wyczerpanie baterii, system posiada oddzielne zasilanie. W grę wchodzi też - dość częste - uszkodzenie modułu, a to już kwestia ok. 5000 zł. Jestem umówiony w ASO na 29.07. Zobaczymy co ustalą.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Ja miałem taki sam przypadek z SOS. Lampka na czerwono (+ zółta kontrolka na desce), ale dzwonienie działało. Wtedy - tak jak pisałem w tym wątku - winna była uszkodzona antena w zderzaku. Jej koszt nie jest duży, więcej zapłaciłem na poszukiwanie przyczyny.arteonR pisze: ↑13.07.2026, 11:45Najdziwniejsze, że tak naprawdę moduł działa :-) bo dodzwonił się do centrum powiadamiania (przyciskiem sos) tylko po rozłączeniu nadal jest czerwona dioda i zgłasza błąd. Dodatkowo w radiu aktualizacje systemu zawieszają się, możliwe że to faktycznie sprawa od strony serwerów. W ASO mówią że można sie umówić na diagnostyke jedyne 499zł, a o awarii lub akcji serwisowej nie mają informacji.
Ciekawe co mówisz o aktualizacjach, bo ja aktualnie od moze tygodnia albo 2 po każdym uruchomieniu mam powiadomienie, że jest dostępna aktualizacja oprogramowania, ale gdy chcę kliknąć pokaż szczegóły to mieli, mieli w końcu mam komunikat "nie można uruchomić backgroud system services". Nie mogę też zmienić ustawiań prywatności bo po czasie mielenia dostaje "nie można uruchomić aplikacje i usługi"