kolorystyka wnętrza w Elegance
RE: kolorystyka wnętrza w Elegance
W serwisie robili , oczywiscie obowiazkowo wymienione wszystkie spinki na nowe.
Nie mam numerow bo zrobili to ramach zeglosci jakie mieli wobec mnie. Ale sprawdzalem z nimi i golf7, passat, arteon wszystko to samo. A co najlepsze to np regulator lusterek w cheomie jest tanszy od tego czarnego...nie wiem gdzie tu logika w kierunku premium. Tak jak likwidacja lampek w tylnych drzwiach czy przeszyc na uchwytach drzwi jak w passacie B8. Chca oszczedzac ok, ale niech to robia wszedzie, a nie w passacie czy golfie to wszystko jest a w najwyzej aktualnie pizycjonowanym modelu marki nie ma. Niech podniosa cene o 50 czy 100euro i nie robia dziadostwa. Tak samo jak by nie moxna dac obszycia deski czy tunelu ekoskora za 500euro jak w audi A4/A5. Wyglada to sto raxy lepiej a koszy zadne
Nie mam numerow bo zrobili to ramach zeglosci jakie mieli wobec mnie. Ale sprawdzalem z nimi i golf7, passat, arteon wszystko to samo. A co najlepsze to np regulator lusterek w cheomie jest tanszy od tego czarnego...nie wiem gdzie tu logika w kierunku premium. Tak jak likwidacja lampek w tylnych drzwiach czy przeszyc na uchwytach drzwi jak w passacie B8. Chca oszczedzac ok, ale niech to robia wszedzie, a nie w passacie czy golfie to wszystko jest a w najwyzej aktualnie pizycjonowanym modelu marki nie ma. Niech podniosa cene o 50 czy 100euro i nie robia dziadostwa. Tak samo jak by nie moxna dac obszycia deski czy tunelu ekoskora za 500euro jak w audi A4/A5. Wyglada to sto raxy lepiej a koszy zadne
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Chromowane przełączniki z Passata B8 powinny mieć następujące numery:
- Panel drzwi kierowcy - 5G0959857EWZU lub 5G0959857CWZU - cena ok. 200 zł
- Przełcznik lusterek 3G0959565CICX lub 5G0959565AGICX - cena ok. 120 zł
- Przełącznik elektrycznego opuszczania szyb pozostałe drzwi 5G0959855NWZU lub 5G0959855JWZU - cena ok. 80 zł za szt.
- Panel drzwi kierowcy - 5G0959857EWZU lub 5G0959857CWZU - cena ok. 200 zł
- Przełcznik lusterek 3G0959565CICX lub 5G0959565AGICX - cena ok. 120 zł
- Przełącznik elektrycznego opuszczania szyb pozostałe drzwi 5G0959855NWZU lub 5G0959855JWZU - cena ok. 80 zł za szt.
Ostatnio zmieniony 31.10.2017, 22:59 przez tom-998, łącznie zmieniany 1 raz.
I w serwisie wymieniają bez problemu? Może zrobię sobie taki prezent na święta i ogarnę kilka błysoktek
Jeżeli ktoś by chciał zrobić to sam to klipy mają numer 7L6868243 i warto je wymienić.
Na dole drzwi jest klip o numerze 3AA868243A ale ten klip przekręca się np. śrubokrętem i raczej nie trzeba go wymieniać.
Są jeszcze zaczepy: zaczep część dolna przymocowana do drzwi ma numer 510868246 i zaczep część dolna o numerze 3AA868563 . Te zaczepy mogą sprawić najwięcej problemów przy demontażu tapicerki drzwi bo trzeba ją delikatnie odchylić i odczepić zaczep górny od zaczepu dolnego. Zaczepy są mniej więcej na wysokości zamka.
W tylnych drzwiach wszystko jest tak samo tylko zaczep dolny ma numer 3AA868246
Na dole drzwi jest klip o numerze 3AA868243A ale ten klip przekręca się np. śrubokrętem i raczej nie trzeba go wymieniać.
Są jeszcze zaczepy: zaczep część dolna przymocowana do drzwi ma numer 510868246 i zaczep część dolna o numerze 3AA868563 . Te zaczepy mogą sprawić najwięcej problemów przy demontażu tapicerki drzwi bo trzeba ją delikatnie odchylić i odczepić zaczep górny od zaczepu dolnego. Zaczepy są mniej więcej na wysokości zamka.
W tylnych drzwiach wszystko jest tak samo tylko zaczep dolny ma numer 3AA868246
Ostatnio zmieniony 02.11.2017, 09:12 przez tom-998, łącznie zmieniany 1 raz.
Może warto by otworzyć nowy wątek w którym będziemy mogli podzielić się tym jakie modyfikacje i zmiany można zrobić w Arteonie, bo jedna modyfikacja już jest, zmiana przycisków na chrom
- Blazio1946
- Posting Freak
To jest pierdoła , nie zwróciłem nawet na to uwagi. Faktycznie w B8 mam 2 mm chromu na tych guziczkami. Mnie to nie razi No bez przesady.
[quote="Blazio1946" pid='1247' dateline='1509545756']
To jest pierdoła , nie zwróciłem nawet na to uwagi. Faktycznie w B8 mam 2 mm chromu na tych guziczkami. Mnie to nie razi No bez przesady.
[/quote]
Wszystko zależy od osoby. Mnie akurat to delikatnie drażni ale bardziej ze wzgledu na "odczucie" plastiku w dotyku. Jak uchylam szybę to receptory na opuszkach wysyłają informację:"TO JEST KIEPSKI MATERIAŁ!" Tak samo plastik przy korku wlewu paliwa... no ale jeśli nie chcemy kompromisów to musimy wydać na samochód "troszkę" więcej.
[/quote]
Wszystko zależy od osoby. Mnie akurat to delikatnie drażni ale bardziej ze wzgledu na "odczucie" plastiku w dotyku. Jak uchylam szybę to receptory na opuszkach wysyłają informację:"TO JEST KIEPSKI MATERIAŁ!" Tak samo plastik przy korku wlewu paliwa... no ale jeśli nie chcemy kompromisów to musimy wydać na samochód "troszkę" więcej.
To jest celowe dzislanie zeby nie zabijac sprzedarzy audi...kto dolozy 50tys do mniejszego samochodu jak jakosc i mozliwosc konfiguracji wnetrza bedzie taka sama...taka wewnetrzna polityka koncernu vag.
Mnie to bardzo draznilo po jezdzie 2 lata passatem b8 wiec wymienilem.
Jeszcze jakby dac do obicia raczki od drzwi i tunel srodkowy to by bylo super. Raczki drzwi to nie problem, ale tunel srodkowy rozkrecic i skrecic to nie widze tego jakos
Mnie to bardzo draznilo po jezdzie 2 lata passatem b8 wiec wymienilem.
Jeszcze jakby dac do obicia raczki od drzwi i tunel srodkowy to by bylo super. Raczki drzwi to nie problem, ale tunel srodkowy rozkrecic i skrecic to nie widze tego jakos
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
-
- Member
Re: kolorystyka wnętrza w Elegance
Zdjęcia jasnej tapicerki. Mam taką właściwie przez przypadek Może komuś przydadzą się takie zdjęcia bo nigdzie wcześniej nie widziałem Arteona z takim środkiem.
Re: kolorystyka wnętrza w Elegance
Ładnie wygląda. Ja nie miałem odwagi bo jak kupowałem to w zasadzie nie można było jasnego środka nawet na zdjęciach zobaczyć, a co dopiero na żywo. No i miałem obawy co do utrzymania czystości.
p.s. Ktoś już na forum wrzucał jasny środek, ale im więcej tym lepiej
p.s. Ktoś już na forum wrzucał jasny środek, ale im więcej tym lepiej