Audi a5 vs Arteon vs Passat hl
Audi a5 vs Arteon vs Passat hl
Witam, to mój pierwszy post, aczkolwiek od dłuższego czasu forum. Pozdrawiam użytkowników.
Do wymiany mojego auta- Golf VII Variant jeszcze około roku.
Chciałbym się Was doradzić, w którym kierunku podążać. Konfigurowalem a5 - 233 tyś, arteon 195 tyś, passat hl 165 tyś , auto byłoby na firmę, grupa zawodowa jest. Jak z rabatami w tym przypadku?Jeśli chodzi o VW to będzie kolejny samochód. Czy kwotowo wyjdzie podobnie( arteon vs a5)?Miejsce w środku nie jest priorytetem. Myślę raczej o a5 ale czy warto? Czy jazda arteonem (190km artek vs 150km w audi) będzie porównywalna ? Oraz czy passat będzie prawie tym co arteon (oprócz wyglądu)w dużo niższej cenie? Czytam dużo o niedociagnieciach w arteonie co daje do myślenia. Wyciszenie auta i detale są dla mnie ważne, bo mam dobry słuch
Dzięki z góry za podpowiedzi.
Do wymiany mojego auta- Golf VII Variant jeszcze około roku.
Chciałbym się Was doradzić, w którym kierunku podążać. Konfigurowalem a5 - 233 tyś, arteon 195 tyś, passat hl 165 tyś , auto byłoby na firmę, grupa zawodowa jest. Jak z rabatami w tym przypadku?Jeśli chodzi o VW to będzie kolejny samochód. Czy kwotowo wyjdzie podobnie( arteon vs a5)?Miejsce w środku nie jest priorytetem. Myślę raczej o a5 ale czy warto? Czy jazda arteonem (190km artek vs 150km w audi) będzie porównywalna ? Oraz czy passat będzie prawie tym co arteon (oprócz wyglądu)w dużo niższej cenie? Czytam dużo o niedociagnieciach w arteonie co daje do myślenia. Wyciszenie auta i detale są dla mnie ważne, bo mam dobry słuch
Dzięki z góry za podpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 12.07.2018, 09:39 przez joogas, łącznie zmieniany 3 razy.
- Blazio1946
- Posting Freak
Re: Audi a5 vs Arteon vs passat hl
Są już wątki o porównaniu A5 z Arteonem nie ma sensu dublowac tematów.
viewtopic.php?f=2&t=42
viewtopic.php?f=2&t=49
190KM vs 150KM - 190tka odjedzie w każdym zakresie prędkości, w przypadku benzyny, bo probowałem się z kumplem.
viewtopic.php?f=2&t=42
viewtopic.php?f=2&t=49
190KM vs 150KM - 190tka odjedzie w każdym zakresie prędkości, w przypadku benzyny, bo probowałem się z kumplem.
Rozumiem, że wątki są, ale wcześniejsze - ostatnie posty są pod koniec 2017 roku, wtedy te auta "weszły" na rynek. Liczby przedstawiane przez producentów i testy na youtubie znam, chodzi mi o Wasze doświadczenia. Czy 190 nie potrzebuje 4motion?
-
- Senior Member
190 jest ok bez 4motion. Troche mieli przy mocniejszym starcie. 190 lepiej niz 150 audi. Wykonanie gorsze od audi ale tak juz ma vw. Duza roznica dopiero w porownanou do a6. Na ten mkment najlepeij zamawiac a6 poprzednia wersja z uwagi na jakosc i wysoki rabat. Krakow dal na starcir 30%.
A jak sprawa się ma odnośnie Arteon vs passat? Czy jest to podobna różnica jak audi do arteona? Czy wyciszenie, przyjemność z jazdy odbierane są lepiej w flagowym VW?
Re: Audi a5 vs Arteon vs Passat hl
Jest roznica w jezdzie, prowadzeniu, zawieszeniu, sztywnosci nadwozia i w wyciszeniu. Srodek ten sam a nawet gorszy bo przyoszczedzili na glupotach typu chrom na guzikach czy obszycie pseudoskora podlokietnikow drzwi. Mialem b8 2 lata highline w full wersji teraz od prawie romu arteona. Arteonem sie przyjemniej jezdzi
Ostatnio zmieniony 12.07.2018, 20:22 przez kriss555, łącznie zmieniany 1 raz.
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
- Blazio1946
- Posting Freak
Dodam jeszcze, że lepiej się trzyma drogi od passata. Szczególnie przy większych prędkościach.
Dokladnie. Mniej jest czuly na podmuchy wiatru przy duzej predkosci. W passacie na kolach 18ach na autostradzie od180-200 trzeba bylo pilnowac i mocno trzymac kierownice, tu na 19ach przy 200 jedzie praktycznie sam, bez korekt, podmuch wiatru nie wyrzuca go pol pasa w bok
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
-
- Senior Member
Jak jest wybor pomiedzy arteon i passat - to lepiej arteon mimo ceny wyzszej o 20k i wielu wieku niedociagnieciach/oszczednosciach. Nie ma w czym wybierac do 200k....
a może A6 C7, za dobrą cenę można dostać - może A4, tez z 40 pare tys można ugrać - volvo v60 albo s90? - a z używanych bmw5 g30? Masz racje Jacek, ze nie jest łatwo. A podczas autostradowych prędkości jest w miarę cicho? Ciszej nic w passacie albo a4?