Tak dokładnie tyle
Arteon - najem długoterminowy
-
- Member
Re: Arteon - najem długoterminowy
Witajcie a może coś więcej powiecie o wynajmie długoterminowych arteona. Też się przymierzam żeby wziąć ale w porównaniu waszych ofert to dostałem trochę wysoka. Proszę o napisanie z własnego doswiadczenia czy to się opłaca lepiej niż zwykły leasing, jak to jest zc obsługa czy w racie jest już wliczone ubezpieczenie zakup i wymiana opon i koszty srrwisu i wymian.
Re: Arteon - najem długoterminowy
Mi przy założeniu takiej kalkulacji:Martinez718 pisze: ↑29.07.2018, 08:23Witajcie a może coś więcej powiecie o wynajmie długoterminowych arteona. Też się przymierzam żeby wziąć ale w porównaniu waszych ofert to dostałem trochę wysoka. Proszę o napisanie z własnego doswiadczenia czy to się opłaca lepiej niż zwykły leasing, jak to jest zc obsługa czy w racie jest już wliczone ubezpieczenie zakup i wymiana opon i koszty srrwisu i wymian.
koszt utraty przy najmie = ilosc rat * dlugosc najmu
koszt utraty przy leasingu = wartosc zakupu - wartosc sprzedazy po 3 latach,
zawsze wychodzilo przy zalozeniu utraty wartosci na poziomie 35% - 40% w 3 lata, ze leasing operacyjny jest duzo korzystniejszy, ale musisz zaalokowac srodki i trzymac je w postaci samochodu do momentu sprzedazy.