Hello i´ve an Arteon and how you do that, it was with the Obdeleven? Tanks
Kodowanie samochodów
Re: Kodowanie samochodów
Hello anyone now how to active the option to unfold mirrors only with igniton on in Arteon? Tanks
How i do that, what i need to code? tanks
Maybe try this way:
https://www.youtube.com/watch?v=k8dnbE1XhOM
Of course you need OBDeleven interface
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
Koledzy. Wiadomo TPMS w Arteonie bez czujników działa z ABS-u. Ale to jest mało dokładne z tego powodu że ne pokazuje konkretnie które koło ma aktualny ubytek powietrza. Tak było w E90, że sygnalizowało tylko spadek powietrza i trzeba było samemu zlokalizować koło. Z czujnikami jest już inaczej, bo mamy konkretną informację o kole. I teraz moje pytanie. Czy po zainstalowaniu czujników w kołach i kodowaniu TPMS-a trzeba dołożyć jeszcze moduł, czy jest on już zainstalowany ale nie aktywny.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190 ps
Trzeba modul dolozyc i wogole nie wiem czy ktos to ci zalozy, to nie taka prosta sprawa
Bez czujnikow pokazuje przeciez kto kolo, sam ma i widzialem. Tmps z czujnikami ma ta zalte ze masz info o cisnieniu w kazdym kole i nie wywoluje praktycznie zbednych alarmow a temu bez czujnikow nieraz sie zdarza...
Bez czujnikow pokazuje przeciez kto kolo, sam ma i widzialem. Tmps z czujnikami ma ta zalte ze masz info o cisnieniu w kazdym kole i nie wywoluje praktycznie zbednych alarmow a temu bez czujnikow nieraz sie zdarza...
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Dzięki za info. Czyli jest lepiej rozbudowane niż ma to np. BMW E90, gdzie pokazuje tylko ogólną informację o utracie ciśnienia w którymś z kół. Co do dołożenia, to nie jest to takie skomplikowane. Bawiłem się w BMW w doposażanie. Trzeba tylko rozpiskę instalacji i wpiąć się w szynę can . Znalazłem cały zestaw OEM z B8 , moduł, czujniki i kable. Ale skoro to jest tak dokładne bez czujników, to nie wiem czy się bawić.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190 ps
Siemanko, czy jest możliwość włączenia app Connect? Czy tylko servis?
- Blazio1946
- Posting Freak
Poki co serwis.