Poprawa jakości dźwięku seryjnego nagłośnienia
Re: Poprawa jakości dźwięku seryjnego nagłośnienia
czy ktoś może modyfikowal audio w Arteonie w ostatnim okresie? Może się pochwali... Koszty...gdzie itp
2.0 TSI 190 KM
W przyszłym tygodniu dokładam do auta zestaw HELIXA z DSP - wkładany w koło zapasowe (SUB + procesor) - przybędzie mocy, głębi oraz dynamiki, procesor dodatkowo podbije wszystkie głośniki i wyciągnie z nich tyle ile się da.
Całość można założyć w dowolnym serwisie ASO (o ile wyrazi chęć jego założenia bo nie jest to model dedykowany do ARTEONA).
Koszt: 2.500zł + ok 500/600zł koszt montażu --> całość minus 10% rabatu.
Całość można założyć w dowolnym serwisie ASO (o ile wyrazi chęć jego założenia bo nie jest to model dedykowany do ARTEONA).
Koszt: 2.500zł + ok 500/600zł koszt montażu --> całość minus 10% rabatu.
Dziś wyjaśniło sie wiele kwestii związanych z montażem HELIXA w aucie.
Krótko mówiąc są schody... od Dongla (prawdopodobnie strojenie na CC) po śruby mocujące, wymiany mat w bagażniku itd.
Na chwilę obecną całość montażu zostaje zawieszona do momentu ustalenia czy całość odpowiednio odpali i zagra tak jak powinno.
Ja montowałem wszystko sam, zajęło mi to może 2 godziny, zaprogramowane mam właśnie pod CC, poprawa jakości dźwięku znacząca i żadnych mat w bagażniku i śrub nie wymieniałem. Wszystko pasuje idealnie. Cena w Polsce to lekka przesada, na ebay można nówkę kupić za 1500 tys. zł.
Programowales dongle ?tom-998 pisze: ↑14.09.2018, 19:49Ja montowałem wszystko sam, zajęło mi to może 2 godziny, zaprogramowane mam właśnie pod CC, poprawa jakości dźwięku znacząca i żadnych mat w bagażniku i śrub nie wymieniałem. Wszystko pasuje idealnie. Cena w Polsce to lekka przesada, na ebay można nówkę kupić za 1500 tys. zł.
Ja kupiłem akurat używanego Helix-a za 600 zł, który już był zaprogramowany właśnie pod CC, ale ktoś na naszym forum, albo na forum passata (już nie pamiętam) ma to ustrojstwo do programowania.
-
- Junior Member
Witam . Kolego Tastow jak tam wyszła ta sprawa montażu zestawu Helixa w salonie poradzili sobie z tematem zestrojenia sprzętu.
Niestety wyszła z tego lipa.... problemem/komplikacje:AndrzejAlex pisze: ↑02.10.2018, 20:11Witam . Kolego Tastow jak tam wyszła ta sprawa montażu zestawu Helixa w salonie poradzili sobie z tematem zestrojenia sprzętu.
- praktycznie żaden dealer nie ma programatora DONGLE (bez niego nawet nie ma co zamawiać HELIXA)
- delaer po przeanalizowaniu całości nie podjął jednak ryzyka montażu (w sumie tutaj nie ma ryzyka, bo montaż to godzinka pracy, a ja chciałem mieć na to gwarancje) - problem w tym, że HELIX nie jest dedykowany do ARTEONA i od tego zaczeły się schody.
Jestem na etapie poszukiwania programatora DONGLE (jak nie to bez problemu zamówie z niemiec) no i poszukam jeszcze dealera który podjął by się montażu.
AndrzejAlex a Ty również chcesz założyć HELIXA ?
-
- Junior Member
Rozmyslam o tym wsparciu audio ale jak są problemy to poczekam jeszcze zobaczę.