150 czy 190 TDi to samo z cheek engine, w pasku b8 ten sam silnik 10 tys przebiegu i kontrolka juz 2 razy się zaswieciła. Po dłuższym postoju wszystko git.Kosta pisze: ↑14.10.2018, 14:19Sory troche slabo mi dziala klawiatura w tel
Generalnie pytanie jedno mam czy ktos jezdzil arteonem 150 km tdi czy nie? Ja osobiscie chce kupic 190 tdi ale skoro jest rzekomo problematyczny to moze warto zastanowic sie nad najslabszym dieslem. Jestem ciekaw czy jakis forumowicz ma takie auto
Arteon: Wady i Usterki Jakosciowe
- Blazio1946
- Posting Freak
Re: Arteon: Wady i Usterki Jakosciowe
Dzieki za odpowiedz. Biore 190km diesla :-)
-
- Senior Member
Bierz kilka PLN wiecej i BTdi. Ja zaluje.
Ja mam 190 TDI 4 motion, w 3 tygodnie zrobiłem 6300km i jak na razie żadnego problemu poza skrzypiącym środkiem. Ogólnie jestem zadowolony.
Robię około 60 tyś km rocznie, dlatego 190tdi wybrałem ze względu na spalanie - jak dla mnie na trasę i miasto mocy pod dostatkiem, natomiast osobie która chce konkurować na światłach - hmmm... nie jest źle, natomiast spotkałem "szybsze" auta. Na szczęście ja na "weekendowe odreagowanie" po tygodniowej jeździe Arteonem TDI mam jeszcze 560konną zabawkę z pod znaczka RS
Robię około 60 tyś km rocznie, dlatego 190tdi wybrałem ze względu na spalanie - jak dla mnie na trasę i miasto mocy pod dostatkiem, natomiast osobie która chce konkurować na światłach - hmmm... nie jest źle, natomiast spotkałem "szybsze" auta. Na szczęście ja na "weekendowe odreagowanie" po tygodniowej jeździe Arteonem TDI mam jeszcze 560konną zabawkę z pod znaczka RS
VOLKSWAGEN (3H) ARTEON R-Line 2.0 TDI SCR 140kW/190KM DSG 7-G (3H748Z) Biały "Oryx"
Czy zdarzyło się komuś, że AID podczas jazdy zgasł i uruchomił się ponownie wraz z całym sprawdzeniem kontrolek sygnalizacyjnych? Mi się to wydarzyło, gdy szybko z poziomu kierownicy przewijałem ostatnio wybrane numery. Druga sprawa to kamera cofania, mam pakiet kamer 360 ale ostatnio jak temperatura nie była jakaś bardzo niska (+4*C) po włączeniu wstecznego usłyszałem, że znaczek się odchylił ale na wyświetlaczy był czarny obraz z kamery cofania, pozostałe działały. Po wyłączeniu kamery i jej ponownym włączeniu już działała poprawnie.
-
- Junior Member
Czy Was też denerwuje te powolne przeskakiwanie między funkcjami na cyfrowych zegarach? Mam porównanie do seata czy skody gdzie co prawda nie ma takich animacji, ale tam to działa jak w kalkulatorze - klik i jest, mogę sobie scrollem swobodnie wybierać to co aktualnie chcę żeby się wyświetlało bez żadnych lagów.
-
- Senior Member
I taka to zabawa w kotka i myszke... bylo brac bmw...
-
- Senior Member
-
- Senior Member
...a parw dni wczesniej jest.... chyba volkswagen uruchomil mi opcje "swiatełko na święta"
Paaaanie jak się Check Engine nie świeci to znaczy , że auto nie żyje.Jacekpolok pisze: ↑25.10.2018, 20:01...a parw dni wczesniej jest.... chyba volkswagen uruchomil mi opcje "swiatełko na święta"
Samo się zapaliło samo zgaśnie.