Arteon 2.0 TSI 190km R-line Rok produkcji 2020
Re: Arteon 2.0 TSI 190km R-line Rok produkcji 2020
2019 listopad, 3500km, świstów niema, ale do szumu bezramki od 100kmh trzeba się przyzwyczaić, na minus głośny silnik jak na TSI oraz drgania na postoju zwłaszcza zimą - liczę że pierwsza zmiana oleju coś pomoże, zamulony discovery pro za słabe cpu na tą nawigacje - po przesiadce z passata b8 brakuje import celu online z telefonu do navi, czytnika kart SD i dysku ssd w discovery pro. Dali też tańsze zegary aid z golfa widać cięcie kosztów vw niestety. Na plus ciche i komfortowe zawieszenie jak narazie no i wygląd arteona rekompensuje te drobne niedociągnięcia :-)
TSI190 MY2020
dzięki za infoarteonR pisze: ↑16.03.2020, 09:222019 listopad, 3500km, świstów niema, ale do szumu bezramki od 100kmh trzeba się przyzwyczaić, na minus głośny silnik jak na TSI oraz drgania na postoju zwłaszcza zimą - liczę że pierwsza zmiana oleju coś pomoże, zamulony discovery pro za słabe cpu na tą nawigacje - po przesiadce z passata b8 brakuje import celu online z telefonu do navi, czytnika kart SD i dysku ssd w discovery pro. Dali też tańsze zegary aid z golfa widać cięcie kosztów vw niestety. Na plus ciche i komfortowe zawieszenie jak narazie no i wygląd arteona rekompensuje te drobne niedociągnięcia :-)
Czołem.
Arteon z Grudnia 2019, przejechane 1900km. Na chwilę obecną: przymulające Discovery Pro oraz drżenie na holdzie (zanika praktycznie całkowicie gdy samochód się dobrze rozgrzeje). Poza tym, wszystko w porządku.
Pozdrawiam!
Arteon z Grudnia 2019, przejechane 1900km. Na chwilę obecną: przymulające Discovery Pro oraz drżenie na holdzie (zanika praktycznie całkowicie gdy samochód się dobrze rozgrzeje). Poza tym, wszystko w porządku.
Pozdrawiam!
U mnie także występowały drgania, ale znacząco pomogła zmiana oleju(zrobiłem to po 4tys km).
Mój odebrany listopad 2019, naleciane ponad 8 tys. Wymieniałem sterownik SOS który kilkukrotnie zawiesił mi na amen cały infotainment, plus poprawiali mi sterownik czujnika deszczu, bo nie działał od nowości.
Zmieniłem olej po 3 tys.
Poza tym wszystko super. Usterek z listy powyżej nie zauważyłem póki co.
Zmieniłem olej po 3 tys.
Poza tym wszystko super. Usterek z listy powyżej nie zauważyłem póki co.
No i dziś usterka szyba z prawych tylnych drzwi nie opuszcza się przy otwieraniu drzwi trzeba ją wyrywać w piątek serwis
Jako autor posta a autko odebrane 2 tyg temu przejechane 2000km stwierdzam że , coś szarpie na zimnym silniku na biegu D2 na obrotach pomiędzy 1000 a 2000 , jazda na ECO jakaś dziwna jest hehe nie wiem jak to opisać , kodowanie OBDeleven dla najnowszych modeli niepełne.
Po za tym bajka
Po za tym bajka