Vw czy lexus
Re: Vw czy lexus
Zdecydowanie Vw. Auta dzielą się na dobre, bardzo dobre i niemieckie. Ot co
Nie do końca moim zdaniem, ale japońce stanęły w miejscu i tyle. Jedyny biały kruk teraz wg. mnie to CX60 z rzędowym, 6 garowym, 3 litrowym gnojowozem - na przekór ekoterrorystom, hybrydowcom itp. Zobaczcie jakie postępy na przestrzeni np. 10 lat zrobili korance... Szok.
No i jest też jeszcze powiedzienie: Nigdy nie kupuj auta na F - fiata, forda i francuza
No i jest też jeszcze powiedzienie: Nigdy nie kupuj auta na F - fiata, forda i francuza
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
- marcinch87
- Junior Member
Na codzień jezdze arteonem r-line 280 km 4 motion z dobrym wyposażeniem natomiast od ok 2 tygodni mam jako zastępczy lexusa es z 2021. To są moim zdaniem samochody dla innych ludzi.
Jak ktoś ceni dynamikę to nigdy nie weźmie tego lexusa. Samochód premium za taką kasę, na papierze prawie 220 km a 9 s do setki i to czuc. W porównaniu z moim arteonem ten lexus jest samochodem dla emeryta.
Na plus natomiast na pewno wykonanie srodka. Z zewnątrz ładny ale arteon w dobrej wersji ładniejszy.
Lexus m iejszy w środku, mniejszy bagażnik a do tego w mojej wersji w ogóle nie składa się tylna kanapa co jest zenujace. Pod względem praktycznym więc arteon go też wyprzedza.
Wychodzi na to że es w tej wersji silnikowej (innej póki co nie ma) to samochód dla stosunkowo waskiej grupy nabywców.
Jak ktoś ceni dynamikę to nigdy nie weźmie tego lexusa. Samochód premium za taką kasę, na papierze prawie 220 km a 9 s do setki i to czuc. W porównaniu z moim arteonem ten lexus jest samochodem dla emeryta.
Na plus natomiast na pewno wykonanie srodka. Z zewnątrz ładny ale arteon w dobrej wersji ładniejszy.
Lexus m iejszy w środku, mniejszy bagażnik a do tego w mojej wersji w ogóle nie składa się tylna kanapa co jest zenujace. Pod względem praktycznym więc arteon go też wyprzedza.
Wychodzi na to że es w tej wersji silnikowej (innej póki co nie ma) to samochód dla stosunkowo waskiej grupy nabywców.
VW Arteon 2.0 Tsi 280 KM R-line 2017
G30 530ix w M -pakiecie i problem z głowy .. skrzynie bez lagu , 4x4 , osiągi wystarczające, dużo ciszej , tarcze się nie krzywią itd.
Ale owszem jest i plan na 540i plus dobry mod (oczywiście najchętniej M550 ale tam już zupełnie odjechali z $), ale wtedy kiedy zejdą na ziemię z cenami. Jak na razie 520 w gnoju z "wyposażeniem" pt nic w środku to koszt ok. 300 tys. PLN, więc zdrowo ich poj$#&!
Jak nie będzie kolejnych wojen, kowidow itp. "atrakcji" za rok czy dwa znów zaczną dawać "rabaty", wyprzedawać roczniki i rynek zweryfikuje realna wartość, bo to co się teraz dzieje to totalna abstrakcja i pompowanie marzy w kosmos.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce