Listwy chromowane wżery - Arteon SB

jimmy
Junior Member

Re: Listwy chromowane wżery - Arteon SB

Post autor: jimmy » 21.06.2025, 23:02

wokan pisze:
21.06.2025, 18:58
Wczoraj była odpowiednia pogoda - niezbyt ciepło i dobre światło to zmobilizowałem się wreszcie do spolerowania tych osadów na listwach chromowych po wodzie i chemii. Zaopatrzony w K2 Ultra Cut i dwie ściereczki z mikrofibry przystąpiłem do działania. Po godzinie ręcznej pracy efekt więcej niż zadowalający - listwy jak nowe! Pytanie na jak długo?
No właśnie... bo moje po tygodniu znowu mają widoczne osady. Chodzi o te głębokie wżery (zacieki), nie te na powierzchni, bo te to lekko schodzą.
Arteon 2.0 TSI Shooting Brake '21 190 KM DNNA | R-Line | DSG DQ381 | DCC | Nashville 245/35 R20 | obniżony o 20 mm

RoganJin
Member

Re: Listwy chromowane wżery - Arteon SB

Post autor: RoganJin » 22.06.2025, 20:05

jimmy pisze:
21.06.2025, 23:02
wokan pisze:
21.06.2025, 18:58
Wczoraj była odpowiednia pogoda - niezbyt ciepło i dobre światło to zmobilizowałem się wreszcie do spolerowania tych osadów na listwach chromowych po wodzie i chemii. Zaopatrzony w K2 Ultra Cut i dwie ściereczki z mikrofibry przystąpiłem do działania. Po godzinie ręcznej pracy efekt więcej niż zadowalający - listwy jak nowe! Pytanie na jak długo?
No właśnie... bo moje po tygodniu znowu mają widoczne osady. Chodzi o te głębokie wżery (zacieki), nie te na powierzchni, bo te to lekko schodzą.
Jedyne co pomoże po całkowitym doprowadzeniu tych listew do stanu jak nowy na dłuższą metę to zabezpieczenie ich albo woskiem rocznym w fusso do jasnych lakierów teoretyczne zabezpieczenie jest na rok ale wiadomo że na tyle bym nie liczył ewentualnie jest fajna powłoka do sztucznych powierzchni plastikowych i tak dalej geon trim. To powinno załatwić sprawę nie na zawsze ale jednak na dłuższy czas

ODPOWIEDZ