No właśnie... bo moje po tygodniu znowu mają widoczne osady. Chodzi o te głębokie wżery (zacieki), nie te na powierzchni, bo te to lekko schodzą.wokan pisze: ↑21.06.2025, 18:58Wczoraj była odpowiednia pogoda - niezbyt ciepło i dobre światło to zmobilizowałem się wreszcie do spolerowania tych osadów na listwach chromowych po wodzie i chemii. Zaopatrzony w K2 Ultra Cut i dwie ściereczki z mikrofibry przystąpiłem do działania. Po godzinie ręcznej pracy efekt więcej niż zadowalający - listwy jak nowe! Pytanie na jak długo?
Listwy chromowane wżery - Arteon SB
Re: Listwy chromowane wżery - Arteon SB
Arteon 2.0 TSI Shooting Brake '21 190 KM DNNA | R-Line | DSG DQ381 | DCC | Nashville 245/35 R20 | obniżony o 20 mm
Re: Listwy chromowane wżery - Arteon SB
Jedyne co pomoże po całkowitym doprowadzeniu tych listew do stanu jak nowy na dłuższą metę to zabezpieczenie ich albo woskiem rocznym w fusso do jasnych lakierów teoretyczne zabezpieczenie jest na rok ale wiadomo że na tyle bym nie liczył ewentualnie jest fajna powłoka do sztucznych powierzchni plastikowych i tak dalej geon trim. To powinno załatwić sprawę nie na zawsze ale jednak na dłuższy czasjimmy pisze: ↑21.06.2025, 23:02No właśnie... bo moje po tygodniu znowu mają widoczne osady. Chodzi o te głębokie wżery (zacieki), nie te na powierzchni, bo te to lekko schodzą.wokan pisze: ↑21.06.2025, 18:58Wczoraj była odpowiednia pogoda - niezbyt ciepło i dobre światło to zmobilizowałem się wreszcie do spolerowania tych osadów na listwach chromowych po wodzie i chemii. Zaopatrzony w K2 Ultra Cut i dwie ściereczki z mikrofibry przystąpiłem do działania. Po godzinie ręcznej pracy efekt więcej niż zadowalający - listwy jak nowe! Pytanie na jak długo?