Arteon - systemy bezpieczeństwa, poduszki powietrzne
-
- Member
Re: Arteon - systemy bezpieczeństwa, poduszki powietrzne
Front assist jest w stanie w idealnych warunkach unikając kolizji do około 70km/h, a powyżej tej prędkości wystarczy mu czasu tylko na zredukowanie prędkości.
- Blazio1946
- Posting Freak
Jeżeli ten tir stał to front assist nie zadziała, nie reaguje na nieruchome przedmioty.
Wyrazy współczucia (*) straszny pech.
Wyrazy współczucia (*) straszny pech.
Też nad tym się zastanawiałem. Ostatnio na jeździe próbnej jak dojeżdżałem do pojazdu przede mną to zadziałał gdzie w moim przekonaniu był jeszcze czas na reakcje. Możliwe że było ślisko ...
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
Blazio cenna uwaga, pojazd do którego dojeżdżałem był w ruchu. Faktycznie pech ...
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
Najszczersze wyrazy współczucia - niestety był to bardzo nieszczęśliwy wypadek na który musiało nałożyć się wiele niesprzyjających czynników. Można najpewniej dywagować nad różnymi potencjalnymi możliwościami "co by było gdyby". Nie jest nasza rolą szukać i oceniać winnych w tej sytuacji, natomiast przy takim pechowym uderzeniu nie wygląda to na wadę samochodu.mazbest pisze: ↑01.03.2019, 11:51Witam, niestety początkiem tygodnia jeden z moich wspólników miał wypadek. W Arteonie nie odpaliła żadna poduszka powietrzna. Powiedzcie mi jak to jest możliwe że w samochodzie za 200 tyś przy uderzeniu z prędkością 98km/h nie wystrzeliła żadna poduszka, nie zadziałały napinacze pasów ?
Znam blisko inny przypadek rozbicia Arteona: http://www.gniezno24.com/aktualnosci/it ... -imiolkach - tutaj obrażenia były duże, złamania, obrażenia wewnętrzne.
Najszczersze wyrazy współczucia.
Te nowe SUV to nie sa to co byly SUV kiedys.
Koszt naprawy tygrysa to prawie 34000€
Cena za nowego po rabatach byla niecale 30000€
Cena naprawy A6 okolo 3000€
Te nowe SUV to nie sa to co byly SUV kiedys.
Koszt naprawy tygrysa to prawie 34000€
Cena za nowego po rabatach byla niecale 30000€
Cena naprawy A6 okolo 3000€
- Blazio1946
- Posting Freak
Hmmm tyle, że to audi ma z 15 lat to chyba jest C5 - tu szkoda całkowita i w przypadku vw też.
Ale jaki twardy 15 letni vs roczny (nowy?) niby suv.
Arteon systemy bezpieczenstwa poduszki powietrzne
Nie wszystkie modele maja wylacznik poduszki pasazera, takze moze tez byc zaslepka.
U mnie tez nie zadziałały patrz mój wątek w moje auta