Nie ma takiej prostej zależności między fizycznym rozmiarem a subiektywnym wrażeniem wielkości felgi. Istotny jest jeszcze wzór i kolor. Bardzo ładnie to widać na przykładzie 18 calowych fabrycznych felg do Arteona tj. Sebring i Muskat. Niby rozmiar ten sam a subiektywnie Muskat wydają się większe. Bez trudu możnaby znaleźć wzory felg 19 cali ktore będą wyglądały na mniejsze niż te Muskaty.
Felgi Arteon 18"
Re: Felgi Arteon 18"
Ten Sebring ( 2 zdjecie ) wyglada zdecydowanie lepiej niz te pierwsze. To samo mialem gdy bralem 5 G39 w Luxury Line , obawialem sie jak moje auto bedzie wygladalo na standardowych 18 i czy nie wziac 19. Dobrze, ze nie wzialem bo na 19 wyglada super.. ale na 18 optymalnie
-
- Senior Member
Zdecydiwanie lepiej wyglada ten z felgami sebring. Drugi ma atrapy wydechu i brak lotki.
Kolego każdy kupuje co chce ale dla mnie tak jak pisałem wszystko poniżej 19" wygląda śmiesznie w tak dużym aucie.Noetra pisze: ↑05.03.2019, 23:05Nie ma takiej prostej zależności między fizycznym rozmiarem a subiektywnym wrażeniem wielkości felgi. Istotny jest jeszcze wzór i kolor. Bardzo ładnie to widać na przykładzie 18 calowych fabrycznych felg do Arteona tj. Sebring i Muskat. Niby rozmiar ten sam a subiektywnie Muskat wydają się większe. Bez trudu możnaby znaleźć wzory felg 19 cali ktore będą wyglądały na mniejsze niż te Muskaty.
To fakt że 18" są ciut za małe, wszystko zależy jak auto stoi. Czasem trąci balonem ale nie mówcie mi Panowie, że to badziewie o nazwie Muskat jest ładniejsze od Sebringa, bo wyglądają na żywo jak tanie Chinczyki, zresztą moim zdaniem tak samo wyglądają Montevideo. Jedyna słuszna 19" z VW to Chennai i wnerwia mnie polityka VW, że nie można było jej wziąć do R'ki. Pewnie jak zajadę swoje letnie GoodYeary na 18" których mi szkoda, bo ta opona jest rewelacyjna, to wskoczą 19" na wielosezonówkach.
https://m.olx.pl/oferta/kola-vw-arteon- ... n=1&page=1
Cena do porozmawiania. Jak i dostawa najlepiej osobista. Jestem z Poznania.
Przymierzyłem na szybko w garażu 18" Interlagos. Przy czarnym samochodzie nie wygląda to najgorzej. Na Interlagos jest 235/40 a docelowo powinno być w Arteonie 245/45 czyli będzie ciut wyższa.