Przyciemnianie oczywiście dobrą folią. Nie ma sensu wyrzucać pieniędzy w błoto przy żadnym samochodzie... Miałem samochody z fabrycznie przyciemnianymi szybami i takie z folią. Dobre folie wytrzymują lata bez żadnych przebarwień czy uszkodzeń ani kłopotów z ogrzewaniem szyby. Folia naklejona na ścieżki przecież je dodatkowo zabezpiecza przed zniszczeniem mechanicznym... Nie mówiąc o tym, że mamy dodatkową ochronę przed odłamkami szkła w razie wypadku.
Z konfiguracji wyrzuciłbym dach otwierany (mam w 3 samochodach i nie wiem po co). Dodatkowo ten w Arteonie, z tego co czytam, daje się we znaki... Natomiast ładna panorama byłaby wskazana, niestety nie ma w katalogu. Dynaudio słuchane w autach salonowych nie powala więc do żadnego Arteona tego nie zamówiliśmy. Koloru lakieru czy tapicerki nie komentuję - kwestia gustu.
Z tego co chciałbym mieć ale nie mogę to siedzenia z alcantarą i w pełnym prądzie... więc musiałem wziąć w skórze (+10k

). DCC czy 4motion to na pewno rzeczy nad którymi warto się zastanowić (przy 190TSI chyba nie ma 4motion?). Przy 20" DCC jest "obowiązkowe" w konfiguratorze? Na pewno pakiet zimowy, elektryka klapy bagażnika, podgrzewana szyba i kierownica, dodatkowe wyciszenie. Te pakiety które masz + bezpieczeństwo są OK.
Tyle moim zdaniem.