Jest duża szansa ja od zamowienia po 2 miesiącach już jeździłem od wyprodukowania lekko ponad 2tyg, wszystko zależy od przyjazdu auta z Poznania do dealera, bo sama produkcja i przyjazd do Polski to chwila, tak było w moim przypadku oczywiście. Możliwe też, że auto wskoczy na produkcje wcześniej ja też miałem mieć koło grudnia a 2 października odebrałem
Czas oczekiwania na samochód
Re: Czas oczekiwania na samochód
Zmieniła Ci się planowana czy zatwierdzona data produkcji? Bo mi planowana niestety się wydłużyła z 45KW i zatwierdzona jest na 48.Łukasz pisze: ↑09.11.2017, 19:32Jest duża szansa ja od zamowienia po 2 miesiącach już jeździłem od wyprodukowania lekko ponad 2tyg, wszystko zależy od przyjazdu auta z Poznania do dealera, bo sama produkcja i przyjazd do Polski to chwila, tak było w moim przypadku oczywiście. Możliwe też, że auto wskoczy na produkcje wcześniej ja też miałem mieć koło grudnia a 2 października odebrałem
Btw, czy ktoś pytał dealera czy jest możliwość odbioru samochodu w Poznaniu?
U mnie było tak 11.08 zamówiłem auto i zapłaciłem zaliczkę, planowany termin odbioru (nie pamiętam terminu produkcji) był na okolice grudnia..14 albo 16 sierpnia zadzwoniłem, bo chciałem zmienić tylko felgi na 19', sprzedawca poinformował mnie, że niestety nie można nic już zmienić w zamówieniu, bo auto zatwierdziło się do produkcji w 41tyg czyli tydzień 9.10-15.10...16.10 zadzwoniłem spytać, czy coś się zminiło, czy jest na produkcji itp,itd, otrzymałem wiadomość, że auto jest już na parkingu w Poznaniu, później codzienne telefony kiedy będzie, bo zapewniono mnie, że to dzień, góra dwa..28.10 wreszcie auto dojechało i dokumenty również, więc w poniedziałek wziąłem się za leasing (tak późno, bo miał być VW bank, wyszedł mbank) we wtorek podpisana umowa wpłata wartości umownej w moim przypadku 45% i na sobotę miało być gotowe...Niestety przez poczynania dealera, opieszałość przy wysyłce dokumentów nie wyjechałem, mimo wyjazdu osobiście po papiery 170km w jedną stronę,(bo kurierem by w życiu nie doszło w 12h) następnego dnia z tymi papierami 70km w jedną stronę do siedziby leasingu, ekspresowa rejestracja i powrót z tablicami i ubezpieczeniem to był już piątek...mbank zrobił przelew i dealer też miał w mbanku, więc pieniądze weszły od razu, ale UWAGA, księgowa pracuje do 17, do 15 księguje przelewy, mój wszedł o 15.30 i nie zaksięgowała! więc w sobotę nie odebrałem, ale w poniedziałek..powiedzmy,że za fatygę dostałem komplet opon zimowych i dywaniki (matę dostałem do auta) takie przeprosiny..więc, jeżeli chcesz wyjechać to ponaglaj, bo jak zostawisz pieniądze, to już mają Cię gdzieś, dzwoń, przypominaj, a jest szansa, że wyjedziesz
Dzięki za szczegółowe informacje.
Słyszałem że produkcja to kwestia 3, max 5 dni więc obawiam się tylko o transport DE-Poznań i Poznań-WAW, ewentualnie leasing, choć myślę że VW leasing pójdzie sprawnie. Będę ponaglał dealera i mam nadzieję na święta pochwalę się Arteonem
Słyszałem że produkcja to kwestia 3, max 5 dni więc obawiam się tylko o transport DE-Poznań i Poznań-WAW, ewentualnie leasing, choć myślę że VW leasing pójdzie sprawnie. Będę ponaglał dealera i mam nadzieję na święta pochwalę się Arteonem
Pamiętaj też, że każdy przypadek jest inny.. Też brałeś w Warszawie u jakiego dealera?
Volkswagen Porsche Połczyńska
Moje auto już u dilera, dziś zarejestrowane, odbiór w czwartek
Auto zamówione 22.09, produkcja 44 tydzień czyli pierwszy tydzień listopada, odbiór 16.11.
Auto zamówione 22.09, produkcja 44 tydzień czyli pierwszy tydzień listopada, odbiór 16.11.
- Blazio1946
- Posting Freak
Hmm, to mój produkcja 45 tydzień i nadal się "produkuje" bo status bez zmian.
Jak to jest możliwe tego po prostu nie zrozumiem. Mój samochód zjechał 26.10 z taśmy i dalej jest w DE.
Wg dilera, mają oni wysoki priorytet na transport auta. Sam nie wierzyłem w zapewnienia, że powinien być w tym tygodniu, a tu dzisiaj miłe zaskoczenie. Auto z taśmy produkcyjnej zjechało ponoć, gdzieś w zeszłym tygodniu (koło połowy), a piątek dotarło do Poznania, a bodajże wczoraj miało już dotrzeć do dilera.
Diler to Porsche Inter Auto w Tarnowie.
Diler to Porsche Inter Auto w Tarnowie.